Μπορείτε να κάνετε δικό σας ένα έργο του Jeff Koons για καλό σκοπό

Η πρωτοβουλία 2020 Solidarity του Wolfgang Tillmans, εμπλέκει μεγάλους καλλιτέχνες και αγαπημένους ανεξάρτητους χώρους τέχνης

Εκτός από βραβευμένος εικαστικός και φωτογράφος, ο Wolfgang Tillmans μέσα από την πλατφόρμα του, Between Bridges, δεν διστάζει να επικοινωνεί και τις θέσεις του ως πολίτης, καθώς και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με πολλούς, διαφορετικούς σκοπούς. Η τελευταία του, δεν είναι άλλη από το 2020 Solidarity, που έχει ως στόχο την οικονομική ενίσχυση ανεξάρτητων πολιτιστικών φορέων που έχουν πληγεί από την πανδημία του COVID-19.

Πάνω από 50 καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γερμανού εικαστικού, διαθέτοντας από ένα έργο τους σε μη- περιορισμένη έκδοση, για την στήριξη της καμπάνιας. Τα έργα, τα οποία αναλαμβάνει να εκτυπώσει και να διανείμει, σε ανεξάρτητους χώρους τέχνης σε όλο τον κόσμο το Between Bridges, θα χρησιμοποιηθούν σαν rewards σε fundraisers/ καμπάνιες crowdfunding.

Μπορείτε να κάνετε δικό σας ένα έργο του Jeff Koons για καλό σκοπό
2020Solidarity Rennt Spyros

Στην πρωτοβουλία περιλήφθηκε και η Ελλάδα, όπου η τρέχουσα κρίση ενέτεινε την αβεβαιότητα και τη δυσκολία επιβίωσης των ανεξάρτητων χώρων σύγχρονης τέχνης. Το συλλογικό fundraiser από ανεξάρτητους και μη-κερδοσκοπικούς χώρους σύγχρονης τέχνης στην Αθήνα, Athens X Between Bridges:2020 Solidarity, είναι μία ευκαιρία να στηριχθεί η εγχώρια σκηνή. Μεταξύ των χώρων που συμμετέχουν στην καμπάνια είναι και το -πάντα πρωτοπόρο- 3 137. Κάθε πόστερ προσφέρεται σαν ανταπόδοση σε δωρεά 50 ευρώ και έχει μέγεθος A2 (59,4 x 42 cm / 23,4 x 16,5 in). Όλα τα έργα εκτυπώνονται από το Βetween Bridges και διανέμονται διεθνώς. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις δωρεές, θα μοιραστεί ισόποσα στους οργανισμούς που συμμετέχουν στη συλλογική αυτή δράση και τα έργα θα διανεμηθούν μετά το πέρας της καμπάνιας, και αφού οι ταχυδρομικές υπηρεσίες επανέλθουν στην κανονική τους ροή. Αν η βάση σου είναι στην Αθήνα, κατόπιν επικοινωνίας, μπορείς να παραλάβεις το έργο σου από τους συνεργαζόμενους χώρους.

2020Solidarity_Bonajo, Melanie
2020Solidarity Bonajo Melanie

Συνεργαζόμενοι Φορείς: 3 137, Akwa Ibom, Enterprise Projects, ΎΛΗ[matter]HYLE, Radio Athènes, State of Concept, Victoria Square Project, Void.

Με τα έργα των: Melanie Bonajo, William Eggleston, Nicole Eisenman, Elmgreen & Dragset, Isa Genzken, Andreas Gursky, Rachel Harrison, Pierre Huyghe, Anne Imhof, Scott King, Jeff Koons, Mark Leckey, Jochen Lempert, Glenn Ligon, Ralf Marsault and Heino Muller, Elizabeth Peyton, Thao Nguyen Phan, Seth Price, Karol Radziszewski, Spyros Rennt, Heji Shin, Wolfgang Tillmans, Betty Tompkins, Gillian Wearing, Carrie Mae Weems, David Wojnarowicz with Tom Warren, Ming Wong.

Πηγή: madamefigaro.gr