Οι συνταγές του Λευτέρη Λαζάρου από το Βαρούλκο στη μεγάλη οθόνη

Η ταινία "Ταξίδι στην Ελλάδα" παρουσιάζει τον διάσημο chef στην κουζίνα του.

Οι Βρετανοί, κωμικοί ηθοποιοί Steve Coogan και Rob Brydon, πραγματικοί φίλοι στη ζωή, συνεχίζουν τη σειρά των διάσημων οδοιπορικών τους και έτσι το περιπετειώδες δίδυμο φιλοξενείται αυτή τη φορά στην Ελλάδα. Από την αρχαία Τροία κατευθύνονται προς την Ελλάδα, βαδίζοντας στα βήματα του Οδυσσέα. Εξερευνούν με δέος τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, σε εκπληκτικές τοποθεσίες, δοκιμάζουν μερικά από τα καλύτερα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, συναντιούνται με την ελληνική μουσική και αισθάνονται ελεύθεροι να απολαύσουν την Ελλάδα και φυσικά όπως πάντα να σχολιάσουν τις εμπειρίες τους. Για την ταινία "Ταξίδι στην Ελλάδα" (The Trip to Greece), η οποία προβάλλεται ήδη στους κινηματογράφους, ο σκηνοθέτης Michael Winterbottom επέλεξε το Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου ως ένα εμβληματικό εστιατόριο της Αθήνας με ελληνική δημιουργική κουζίνα. 

Οι συνταγές του Λευτέρη Λαζάρου από το Βαρούλκο στη μεγάλη οθόνη
Ο σκηνοθέτης στο τέλος των γυρισμάτων απολαμβάνει το αγαπημένο του πιάτο ​​​​από το Βαρούλκο: κριθαράκι με γαρίδες, κρασί, μπούκοβο και παλαιωμένη γραβιέρα.

Οι συνταγές του Λευτέρη Λαζάρου από το Βαρούλκο στη μεγάλη οθόνη

20200707_125329
Μία από τις συνταγές του chef
20200707_124034
Η αφιέρωση του Steve Coogan στο βιβλίο επισκεπτών

Το γεύμα των πρωταγωνιστών περιλάμβανε πιάτα όπως αθηναϊκή σαλάτα με πίκλες τζίντζερ και λάιμ, γαρίδες σε σάλτσα κρασιού με σκόρδο και μαϊντανό, ταρτάρ μπαρμπούνι, πιπεριές Φλωρίνης, σταφίδες και αυγοτάραχο, μύδια αχνιστά με σκόρδο και κρασί Λήμνου, κριθαράκι με γαρίδες, κρασί, μπούκοβο και παλαιωμένη γραβιέρα. Τα επιδόρπια ήταν μπακλαβάς με κρέμα πορτοκάλι, μους φιστίκι Αιγίνης και καραμελωμένο φύλλο και Ganache κεράσι, μους φιστίκι Αιγίνης, σιρόπι ιβίσκου και παγωτό καϊμάκι. Στην ταινία φαίνονται πλάνα μέσα από την κουζίνα όπου μαγειρεύει ο Λευτέρης Λαζάρου και φυσικά στη σάλα όπου οι δύο πρωταγωνιστές έχουν μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συζήτηση κατά τη διάρκεια του γεύματός τους απολαμβάνοντας υπέροχες θαλασσινές γεύσεις και ελληνικά κρασιά.