Η αρχαία ελληνική τέχνη στο σήμερα σε ένα νέο καλλιτεχνικό χώρο κεραμικής

Η έκθεση Ancient Vibes in Contemporary Ceramics φιλοδοξεί να δείξει το εύρος και το διαφορετικό ύφος της σημερινής ελληνικής κεραμικής.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, το Mon Coin Studio είναι ένας νέος καλλιτεχνικός, ζωντανός χώρος αφιερωμένος στη σύγχρονη ελληνική κεραμική. Όραμα της δημιουργού του και κεραμίστριας, Eleonore Trenado - Finetis, είναι να στεγάσει τις δημιουργίες σύγχρονων Ελλήνων κεραμιστών αλλά και εκθέσεις με καλλιτεχνικό περιεχόμενο. Έτσι, συστήνεται στο κοινό με την ομαδική έκθεση Ancient Vibes in Contemporary Ceramics που θα διαρκέσει από τις 17 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Στην έκθεση συμμετέχουν 35 καλλιτέχνες, κεραμίστες ή εικαστικοί, καθιερωμένοι ή ανερχόμενοι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι διαπραγματευόμενοι το ίδιο θέμα, την απήχηση της αρχαίας ελληνικής τέχνης στο σήμερα, θα δείξουν το εύρος και το διαφορετικό ύφος της σημερινής ελληνικής κεραμικής.

Η αρχαία ελληνική τέχνη στο σήμερα σε ένα νέο καλλιτεχνικό χώρο κεραμικής

Το αρχαίο κάποιες φορές θα δώσει την αφορμή για δημιουργίες εμπνεόμενες από την κλασική αρχαία Ελλάδα ή το μινωικό πολιτισμό, την κυκλαδική τέχνη ή τις πρωτόγονες κοινότητες, ενώ η έκθεση θα δώσει την αφορμή για ένα δημιουργικό διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών που μεταφέρουν στο σήμερα την πανάρχαια τέχνη της κεραμικής. Την έκθεση θα πλαισιώσουν με τα δικά τους έργα designers, σχεδιαστές κοσμημάτων, φωτογράφοι, εικαστικοί, που θα συνομιλήσουν με τις κεραμικές δημιουργίες. 

rsz_

Η έκθεση Ancient Vibes in Contemporary Ceramics θα αποτελέσει την αφετηρία μίας σειράς εκδηλώσεων, ατομικών και ομαδικών εκθέσεων, εργαστηρίων κεραμικής έκφρασης και εισαγωγής στην κεραμική, που θα δώσουν τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να μυηθεί στην τέχνη βιωματικά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εγκαίνια έκθεσης: 17 Σεπτεμβρίου, από τις 10 π.μ. μέχρι στις 10 μ.μ. (με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των επισκεπτών)

Διάρκεια: 17 – 30 Σεπτεμβρίου

Mon Coin Studio: Θησείου 7, Μοναστηράκι, Τηλ.: 210 3217806