Στο Ciboulette για την πιο νόστιμη γαλλική κρεμμυδόσουπα

Το νέο all day bistrot στο Κολωνάκι κρύβει μικρές γευστικές εκπλήξεις (και φανταστικά cocktails).

Πώς μπορεί το φαγητό να εκπλήξει γευστικά όταν αναφερόμαστε σε comfort και casual κουζίνα; "Όταν δοκιμάσεις κάτι τόσο νόστιμο που αποτυπώνεται στη μνήμη σου και το αναζητάς, αυτό είναι γευστική έκπληξη" λέει ο chef Γιώργος Ηλιού, καθώς βρισκόμαστε στο Ciboulette, το νέο του εγχείρημα στο Κολωνάκι, με συνεργάτη τον Γιάννη Σαμαρά.

Πρόκειται για ένα all day bistrot με μια σύντομη και περιεκτική κάρτα και επιλογές που βρίσκει κανείς από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο ιδιοκτήτης του πάλαι ποτέ Polly Maggoo, που γνωρίσαμε στο Μεταξουργείο και ξανασυναντήσαμε πρόσφατα στο Ψυχικό, τρέφει μια βαθιά αγάπη για τη γαλλική κουζίνα και το σχοινόπρασο (ciboulette). "Ήξερα από τότε πώς το επόμενό μου μαγαζί θα το ονόμαζα έτσι από το αγαπημένο μου υλικό". 

Στο Ciboulette για την πιο νόστιμη γαλλική κρεμμυδόσουπα

Ο χώρος μικρός, με μίνιμαλ αισθητική, συνδυάζει τις βιομηχανικές κατασκευές με τη ζεστασιά του ξύλου. Η μουσική - που δύσκολα επιτυγχάνεται τόσο η ιδανική ένταση όσο και το ρεπερτόριο - λειτουργεί συνοδευτικά στη συνολική εμπειρία. Οι λάτρεις των κλασικών γαλλικών μελωδιών θα νιώσουν μια νοσταλγική οικειότητα.

ciboulette

Όσοι γνωρίζουν τη μαγειρική του Γιώργου Ηλιού περιμένουν από τον chef γαλλικές αναφορές και ιδιαίτερη μνεία στη σούπα. Στο Ciboulette υπάρχουν και τα δύο. Η σούπα αναδεικνύεται σε πιάτο που έχει τη δύναμη να σε οδηγεί πίσω ξανά και ξανά (δοκιμάστε την εξαιρετική κρεμμυδόσουπα) και οι ελληνικές πρώτες ύλες αναδεικνύονται μέσα από τα βιώματα και τις μνήμες του chef. Η κουζίνα της Μεσογείου κυριαρχεί στο μενού, με πιάτα που αναδεικνύουν τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματά της.

ciboulette

"Όποιος θεωρεί ότι η γαλλική κουζίνα σήμερα είναι οι βαριές σάλτσες και τα κλασικά φιλέτα μάλλον έχει να ταξιδέψει πολύ καιρό", σχολιάζει καθώς συζητάμε για την αναβίωση των bistrot με τα εποχικά μενού που εναλλάσσονται, τις φρέσκες πρώτες ύλες και την εντελώς διαφορετική μεταχείρισή τους. "Έχουμε πάρα πολλά κοινά με τη γαλλική κουζίνα, η Γαλλία δεν είναι μόνο το Παρίσι, αλλά και οι ακτές της. Μοιραζόμαστε αναφορές από τη μεσογειακή κουζίνα" εξηγεί.

ciboulette

Το Ciboulette είναι ένα bistrot με αληθινά νόστιμο φαγητό που έχει τη διάθεση να πειραματιστεί χωρίς να αλλάξει όμως το ρου στην ιστορία της κουζίνας του. Πιάτα με υλικά που δεν έχουν "ταλαιπωρηθεί", σωστή χρήση των προϊόντων, βαθιά γνώση και σεβασμός στην απλότητα. 

ciboulette

Τέλος, το Ciboulette κάνει μία ακόμη κίνηση ματ: συνεργάζεται με το γειτονικό του Mai Tai Άθενς, δίνοντάς σας έτσι την ευκαιρία να απολαύσετε cocktails χωρίς να χρειαστεί να σηκωθείτε από το τραπέζι σας. 

Info: Πλουτάρχου 16-18, Κολωνάκι, τηλ. 21 0524 1120

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ