Η αξία του χρόνου στον κινηματογράφο

Kathryn Bigelow, James Cameron, Alejandro G. Iñárritu και Martin Scorsese οι πρεσβευτές θρυλικών ρολογιών.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Από τον Marlon Brando στο "Αποκάλυψη Τώρα" και τον Paul Newman στο "Χρώμα του Χρήματος" μέχρι τον Bill Paxton στον "Τιτανικό", η Rolex συνδέεται εδώ και δεκαετίες με την ιστορία του κινηματογράφου. Θρυλικοί χαρακτήρες έχουν φορέσει ιστορικά μοντέλα, καθώς τα ρολόγια της Rolex επιλέγονται συχνά από τους σκηνοθέτες για τις ανάγκες της ταινίας ή και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ανήκουν στην προσωπική συλλογή των ίδιων των ηθοποιών.

Aπό το 2017, επισημοποιεί τους ισχυρούς δεσμούς της με τον κινηματογράφο με την Ακαδημία Κινηματογράφου (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) ως Αποκλειστικό Ρολόι των Oscars® και Iδρυτικός Υποστηρικτής του Μουσείου της Ακαδημίας, που είναι υπό κατασκευή και θα εγκαινιαστεί αυτή την χρονιά στο Los Angeles, με στόχο την διατήρηση της ιστορίας του κινηματογράφου.

Η αξία του χρόνου στον κινηματογράφο
Kathryn Bigelow

Το 2020, η Rolex υποστηρίζει τα Oscars μέσω των διάσημων σκηνοθετών και Πρεσβευτών της, που θεωρούνται αυθεντίες στον τομέα τους και έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία του κινηματογράφου. Τους βραβευμένους συνολικά με 57 βραβεία Oscars, την Kathryn Bigelow, τον James Cameron,  τον  Alejandro G. Iñárritu και τον Martin Scorsese. Ειδικά στην φετινή τελετή,ο Martin Scorsese ήταν υποψήφιος για τον "Ιρλανδό" στην κατηγορία Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας. 

Martin Scorsese
Martin Scorsese

Στα παρασκήνια του Dolby Theatre, η Rolex υποδέχθηκε στο ROLEX GREENROOM  τους αστέρες που απονέμουν τα βραβεία στην τελετή των Όσκαρ, πριν βγουν στη σκηνή. Φέτος το ROLEX GREENROOM είχε θέμα τον Βόρειο Πόλο και την εξερεύνησή του,  που αποτελεί μέρος της καμπάνιας Rolex Perpetual Planet που είναι αφιερωμένη στην υποστήριξη της Rolex από το 1930 στις εξερευνητικές αποστολές, που έχουν σκοπό την προστασία του πλανήτη.