The Bridgerton effect | Αυξήθηκαν οι αγορές κορσέδων και σετ τσαγιού

Όλοι θέλουν να νιώσουν σαν να ζουν σε άλλο αιώνα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Φαίνεται πως τα εκατομμύρια των τηλεθεατών που παρακολούθησαν τα 8 επεισόδια της σειράς εποχής του Netflix, Bridgerton, δεν λάτρεψαν μόνο την ιστορία που διηγείται αλλά και την αισθητική του 19ου αιώνα στον οποίο διαδραματίζεται. Έτσι, σύμφωνα με το βρετανικό eBay, από τις 25 Δεκεμβρίου, οπότε και ανέβηκε η σειρά στην πλατφόρμα, μέχρι σήμερα, η ζήτηση για ρούχα, διακοσμητικά και άλλα αντικείμενα εμπνευσμένα από τη Γεωργιανή εποχή έχει σημειώσει τεράστια αύξηση.

Οι περισσότεροι από τους αγοραστές ψάχνουν κυρίως για κορσέδες, ένα είδος που σημείωσε 39% αύξηση στις αναζητήσεις τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Άλλα ρούχα για τα οποία το ενδιαφέρον αυξήθηκε ιδιαίτερα είναι τα τοπ από δαντέλα (37% αύξηση), τα φορέματα με φουσκωτά μανίκια (26% αύξηση) και οι τιάρες (25% αύξηση).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Oι φαν της σειράς όμως δεν περιορίζουν το ενδιαφέρον τους μόνο στο στυλ. Το φυτό wisteria με τα μοβ λουλούδια που αναρριχάται στην πρόσοψη της έπαυλης των Bridgertons (ενώ υπάρχει και στις φωτογραφίες για την προώθηση της σειράς) έγινε ξαφνικά πολύ δημοφιλές στο eBay με τις αναζητήσεις να αυξάνονται κατά 300%.

Αλλά και το εσωτερικό των σπιτιών ήταν λογικό να εντυπωσιάσει, και πολλοί να σκέφτονται πλέον να προσθέσουν στο σαλόνι τους μια καρέκλα-αντίκα (αύξηση στις αναζητήσεις κατά 28%) ή μια μαρμάρινη στήλη (16%) προκειμένου να δώσουν στον προσωπικό χώρο τους λίγη από την αίγλη εκείνης της εποχής.

Αλλά και οι καθημερινές συνήθειες των Λονδρέζων του 19ου αιώνα φαίνεται πως μπορούν να εμπνέουν τους σύγχρονους Βρετανούς που τις τελευταίες μέρες αγοράζουν μανιωδώς σετ για κέντημα (65% αύξηση στις αναζητήσεις) και πορσελάνινα σετ τσαγιού (αύξηση 42%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: madamefigaro.gr