Το ιδιαίτερης αισθητικής σπίτι της σχεδιάστριας κοσμημάτων Anissa Kermiche

Η φαντασία χαρακτηρίζει όχι μόνο τις δημιουργίες, αλλά και το σπίτι της σχεδιάστριας κοσμημάτων Anissa Kermiche.

HARPER'S BAZAAR TEAM


Mου αρέσει να γελάω" λέει η Γαλλοαλγερινή σχεδιάστρια κεραμικών και κοσμημάτων Anissa Kermiche όταν συναντιόμαστε στo σπίτι της στο Μέριλμπον. "Είναι μια τόσο απλή απόλαυση". Οι δημιουργίες της με τα ευφάνταστα ονόματα, όπως τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια "Free The Nip Pearl" ή το κολιέ "Rubies Boobies", ήδη είναι στην προτίμηση διασημοτήτων, όπως η Rosie Huntington-Whiteley, η Pernille Teisbaek και η Γκουίνεθ Πάλτροου, και αποτελούν έναν φόρο τιμής στο γυναικείο σώμα. Η Kermiche μεγάλωσε στο Παρίσι περιτριγυρισμένη από ομορφιά.

Το ιδιαίτερης αισθητικής σπίτι της σχεδιάστριας κοσμημάτων Anissa Kermiche
Στο καθιστικό με πουκάμισο Alberta Ferretti, Eponymo Golden Hall. Παντελόνι Totême, toteme-studio.com. Flats Dior, Dior Boutique.

"Δε συνειδητοποιούσα πόσο τυχερή ήμουν" λέει. "Πηγαίναμε εκδρομή με το σχολείο στις Βερσαλίες ή στο Σαντιγί και δεν ήθελα να φύγω. Παρατηρούσα με τις ώρες κάθε διακοσμητικό που έβλεπα". Άριστη στα εικαστικά, περνούσε όλη της την ώρα σχεδιάζοντας. "Οτιδήποτε έβλεπα του έδινα ανθρώπινη μορφή. Νομίζω ότι τα ανθρωπόμορφα φλιτζάνια στην "Πεντάμορφη και το Τέρας” με επηρέασαν πολύ!".
Αν και είναι προφανές ότι η Kermiche ήταν γεννημένη καλλιτέχνις, αρχικά σπούδασε μηχανολογία. "Για τη μητέρα μου δεν υπήρχε άλλος δρόμος εκτός από την επιστήμη. Και αφού την πρώτη φορά που κάναμε ανατομία σε ένα ποντίκι στο μάθημα της βιολογίας λιποθύμησα, η ιατρική αποκλείστηκε, άρα έμενε η μηχανολογία".

Anissa Kermiche.

Δούλεψε ως μηχανικός σε μια μεγάλη γαλλική εταιρεία, αλλά ήταν δυστυχισμένη. "Μισούσα τη δουλειά μου μέχρι που άρχισα να σχεδιάζω ξανά. Τότε σκέφτηκα πως ή θα γινόμουν σχεδιάστρια ή θα πέθαινα". Την εποχή εκείνη ο φίλος της Kermiche επέστρεψε από το Λονδίνο και τη συμβούλεψε να κάνει μαθήματα στο Central Saint Martins. Έτσι, άρχισε καλοκαιρινά σεμινάρια στον σχεδιασμό κοσμημάτων. "Ήταν μια αποκάλυψη. Ξανακέρδισα την αυτοπεποίθησή μου και είχα καταπληκτική επικοινωνία με τους άλλους σπουδαστές, πράγμα που δε συνέβαινε με τους συναδέλφους μου".

Anissa Kermiche.
Με φόρεμα από δαντέλα JW Anderson και flats Dior.

Παραιτήθηκε από τη θέση της και πέρασε αρκετά χρόνια σπουδάζοντας την τέχνη της στο Central Saint Martins και στη Holts Academy Hatton Garden. Το 2016 λάνσαρε το δικό της brand κάνοντας αμέσως αισθητή την παρουσία της με τα μαργαριταρένια βραχιόλια για τον αστράγαλο και τα επίχρυσα σκουλαρίκια που θύμιζαν fortune-cookies. "Το μυαλό μου ήταν γεμάτο σχέδια και ιδέες, το μόνο που χρειαζόμουν ήταν θάρρος για να ξεκινήσω". Αν και τα κοσμήματά της είχαν μεγάλη απήχηση στους κύκλους της μόδας, τα κεραμικά της ήταν αυτά που απογείωσαν το brand της. Αναζητώντας το σωστό βάζο για το σπίτι της, σχεδίασε ένα δικό της.

Anissa Kermiche.
Βάζο "Love Handles" της Anissa Kermiche.


"Το μυαλό μου ήταν γεμάτο σχέδια και ιδέες, το μόνο που χρειαζόμουν ήταν θάρρος για να ξεκινήσω".


"Tα σπίτια έχουν ψυχή και τα διακοσμητικά είναι τα στολίδια τους". Τα ευφυή κεραμικά της, μεταξύ των οποίων τα βάζα "Love Handles" και "Breast Friend", εμπνέονται από το γυναικείο σώμα.

Anissa Kermiche.

Όσο για το προσωπικό της στυλ; "Την ημέρα θέλω να είμαι άνετη, με τζιν Levi’s, πουλόβερ Le Kasha και μποτάκια Dr. Martens ή Khaite. Το βράδυ μου αρέσει να φοράω τα Manolo μου, φτερά Prada ή κάτι πιο γεωμετρικό από τον Dion Lee". Στα κοσμήματα συνδυάζει δικά της με vintage που βρίσκει στο Grays Antique Centre. "Παλιά φορούσα πολλά κοσμήματα με διαμάντια. Τώρα ένα κοκτέιλ δαχτυλίδι αρκεί".

Anissa Kermiche.
Στην τραπεζαρία με τοπ Totême, toteme-studio.com. Τζιν Khaite, khaite.com. Γόβες Manolo Blahnik, manoloblahnik.com.


Το σπίτι της Kermiche αντικατοπτρίζει τη διπλή φύση της. "Από τη μία η μηχανικός μέσα μου βλέπει όγκους, σχήματα και γραμμές και από την άλλη είναι ο ονειροπόλος εαυτός μου". Στο υπνοδωμάτιό της ξεχωρίζουν δύο φωτιστικά Ettore Sottsass σε έντονο χρώμα.

Anissa Kermiche.

Στο καθιστικό επικρατούν οι κρεμ και οι λευκοί τόνοι ως φόντο στον καναπέ Fred Rigby, το coffe table Viola Lanari, το γλυπτό-σύννεφo των Ronan & Erwan Bouroullec πάνω από το τζάκι, και η gothic καρέκλα από την γκαλερί του Jermaine Gallacher.

Anissa Kermiche.
Τα κηροπήγια "Tit for Tat" της Anissa Kermiche.
Anissa Kermiche.
Έργο τέχνης της Sally Hewett.

"Μου αρέσουν οι καρέκλες-γλυπτά, αλλά, όταν έχω πάρτι, πονάει η πλάτη των καλεσμένων μου, αφού δεν είναι καθόλου βολικές!". Παρ’ όλα αυτά, εμείς με χαρά θα δεχόμασταν μια πρόσκληση στον χαρούμενο κόσμο της Kermiche.

Anissa Kermiche.
Anissa Kermiche.
Βάζο "Legs Eleven" της Anissa Kermiche.

Anissa Kermiche.
Η Anissa Kermiche στο σαλόνι της με κοστούμι και παπούτσια Dior, Dior Boutique.


Από τη Lucy Halfhead
Φωτογραφίες: Kensington Leverne