Ο Αργοσαρωνικός στην pop-art εκδοχή του μέσα από τα μάτια του Benoit Paré

Μία έκθεση που αξίζει να επισκεφθείτε φέτος τον Σεπτέμβριο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Γεννημένος στο Παρίσι και πλέον μόνιμος κάτοικος Ελλάδας, ο Benoit Paré αισθάνεται πλέον πιο πολύ Έλληνας (60%) πάρα Γάλλος (40%), όπως λέει ο ίδιος. Αυτός είναι ίσως ο λόγος που στην πιο πρόσφατη έκθεσή του αποφάσισε να παρουσιάσει μια νέα σειρά έργων, εμπνευσμένων από τις Σπέτσες και τα άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού, "παντρεύοντας" την αγάπη του για την Ελλάδα με εκείνη για την τέχνη pop-art.

Ο Αργοσαρωνικός στην pop-art εκδοχή του μέσα από τα μάτια του Benoit Paré

Οι επισκέπτες της έκθεσης, η οποία εγκαινιάζεται στις 2 Σεπτεμβρίου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν γωνιές χαρακτηριστικές, με τα λιμανάκια, τα σοκάκια, τις βαρκούλες, το περίφημο Ποσειδώνιο σήμα κατατεθέν των Σπετσών, σε μια ενδιαφέρουσα διαφορετική, κόμικς εκδοχή.

Benoit Pare

"Το κίνητρο μου για την επιλογή των θεμάτων, είναι ο θαυμασμός μου για την ομορφιά των τόπων αυτών, των νησιών του Αργοσαρωνικού, όπου το ελληνικό φως γιορτάζει σε μια προσπάθεια να τα αποδώσω με τη δική μου χαρακτηριστική τεχνοτροπία, με έντονα, χαρούμενα, πλακάτα χρώματα, οριοθετημένα με μαύρα περιγράμματα, σε καθαρό σχέδιο, εμπνευσμένο από τα κλασικά κόμικς της βέλγικης σχολής", εξηγεί. 

Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο, που ο πιο γνωστός ήρωας αυτής της σχολής ο Τεν Τεν μαζί με το σκυλάκι του τον Μιλού και τους άλλους γνωστούς χαρακτήρες των κόμικς, "εισβάλουν" ειρηνικά στη δουλειά του Benoit Paré και επισκέπτονται το Ποσειδώνιο, στα έργα που είναι αφιερωμένα στο πασίγνωστο ξενοδοχείο των Σπετσών, για να ζήσουν νέες περιπέτειες.

Benoit Pare

"Μεγάλωσα με την κουλτούρα τον κόμικς και όταν ασχολήθηκα με τη ζωγραφική της οποίας μελέτησα πολλές μορφές, θέλησα να την εντάξω στη δουλειά μου", λέει ο ίδιος. "Στόχος μου είναι να συνδυάσω τη ζωγραφική με το κόμικς μέσα από την αισθητική της pop art, που έχει εκφράσει πολλούς καλλιτέχνες ως σήμερα από τη δεκαετία του 60, που τυχαίνει να είναι η δεκαετία της παιδικής μου ηλικίας. Με ενδιαφέρει πολύ να κρατήσω ζωντανό το παιδί μέσα μου, τη φρεσκάδα και τη διάθεση για συνεχείς εξερευνήσεις και ανακαλύψεις."

Να σημειωθεί ότι τα έργα της συγκεκριμένης έκθεσης αποτελούν συνέχεια της έκθεσης που είχε πραγματοποιηθεί στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάρο το 2019, όπου ο Benoit Paré είχε παρουσιάσει μια αντίστοιχη σειρά έργων με pop art διάθεση, εμπνευσμένα τότε από τοπία των νησιών του Αιγαίου.

info
Εγκαίνια έκθεσης: 2 Σεπτεμβρίου 2022, 20:00-01.:00
Διάρκεια έκθεσης: ως 11 Σεπτεμβρίου 2022
Kapopoulos Fine Arts Spetses Gallery: Ντάπια, Σπέτσες,
τηλ. +306976723012.
www.kapopoulosart.gr