Τα νέα food trends για το 2023

Tι θα επικρατήσει στον χώρο του φαγητού για το 2023;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πριν την πανδημία -και τον πλήρη αποπροσανατολισμό που επέφερε- όλοι ήμασταν συντονισμένοι στα νέα trends για τη νέα χρονιά σε κάθε πεδίο της ζωής. Πόσο μάλλον όσον αφορά στο φαγητό, που ενδιαφέρει τόσο τους καταναλωτές όσο και τη βιομηχανία της εστίασης και των τροφίμων. Τώρα, δειλά- δειλά ο κόσμος επανέρχεται στους ρυθμούς του, άρα και στην αναζήτηση των νέων τάσεων- και των νέων γεύσεων.

"Είμαστε κουρασμένοι" εξηγεί η Jennifer Ziegler στους New York Times, επικεφαλής της εταιρίας ερευνών Mintel. "Απλότητα, ποικιλία, απόδραση από την καθημερινότητα και ευρηματικότητα είναι οι πυλώνες της νέας χρονιάς" σημειώνει.

Οι τάσεις στο φαγητό έρχονται και φεύγουν- αργά ή γρήγορα, όπως για παράδειγμα το πάθος με τη μοριακή γαστρονομία που βασίλευε, αλλά πλέον έχει εξασθενίσει. Οι τάσεις εξαρτώνται επίσης και από τον τόπο και τις συνήθειες της εκάστοτε χώρας. Όμως, συχνά το σήμα δίνεται από τις ΗΠΑ. Εκεί π.χ μεγάλη μόδα είναι τα σφηνάκια με vodka (κι άλλα ποτά) σε μορφή κύβων ζελέ. Ναι, σωστά ακούσατε. "Οι άνθρωποι θέλουν κάτι διασκεδαστικό, θέλουν κάτι νέο, καινοτόμο και κάτι φυσικό" προσθέτει η Κλαιρ Λάνκαστερ, η οποία προβλέπει τις τάσεις για το φαγητό και το ποτό για την WGSN.

Διαβάστε περισσότερα στο WomanToc.gr