Από τη Νέα Υόρκη στην Κέα | Ο Μιχάλης Δημόπουλος έφτιαξε μαζί με τον σύζυγό του ένα καταφύγιο στο νησί

Όλοι τους άλλαξαν ζωή. Δε φοβήθηκαν την αλλαγή. Αγκάλιασαν το άγνωστο. Ακολούθησαν αυτό που τους είπε η καρδιά τους. Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι που μοιράστηκαν την ιστορία τους με το Harper’s Bazaar Greece επέλεξαν τον δικό τους δρόμο και το ένστικτό τους δεν τους έχει διαψεύσει.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Από τη Λουκία Λυκίδη

Κουρασμένος από τους έντονους ρυθμούς της Νέας Υόρκης, τέσσερα χρόνια πριν ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας Μιχάλης Δημόπουλος αποφάσισε να μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Νέας Υόρκης και Κέας. Εκεί είχε εντοπίσει έναν επίγειο παράδεισο στον οποίο ήθελε να περνά όλο και περισσότερο χρόνο. Η επιχείρηση καθαρισμού Lazy Susans Cleaning Service του έδινε το προνόμιο να μπορεί να δουλεύει εξ αποστάσεως. Ζώντας έξι μήνες στη Νέα Υόρκη και έξι μήνες στην Κέα, διοικούσε την εταιρεία του ενώ ταυτόχρονα ανακαίνιζε το καταφύγιο που ήθελε να δημιουργήσει για τον ίδιο αλλά και τον σύζυγό του, Τομ. Του μιλάω μέσω Μessenger, καθώς περιμένει στο Ελευθέριος Βενιζέλος να επιβιβαστεί στην πτήση του για Νέα Υόρκη.

Από τη Νέα Υόρκη στην Κέα | Ο Μιχάλης Δημόπουλος έφτιαξε μαζί με τον σύζυγό του ένα καταφύγιο στο νησί
Ο Μιχάλης με τον Τομ στην Κέα.

"Η Νέα Υόρκη ήταν πάντα πολύ θορυβώδης για μένα και διαρκώς έπρεπε
να τρέχεις. Κι εγώ και ο σύζυγός μου συχνά νιώθαμε ότι χρειαζόμασταν ένα ησυχαστήριο. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τους εαυτούς μας να γερνάμε στη Νέα Υόρκη. Είναι μια πολύ σκληρή πόλη. Ήταν πάντοτε όνειρό μας να ζήσουμε σε ένα νησί στην Ελλάδα. Η Κέα μάς χάρισε το πλέον γαλήνιο και ειδυλλιακό σκηνικό που μπορούσαμε να φανταστούμε. Το σπίτι βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Τα βράδια βλέπουμε τα αστέρια και ζούμε με τα παράθυρα και τις πόρτες ανοιχτές. Μαγειρεύουμε και καλούμε φίλους για φαγητό ή δείπνο, κάτι ασυνήθιστο για τη Νέα Υόρκη, όπου οι άνθρωποι ζουν σε διαμερίσματα και οι περισσότεροι δε μαγειρεύουν στο σπίτι".

House Kea
H υπέροχη θέα από το σπίτι στην Κέα.

Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, λόγω της διαφοράς της ώρας, ο Μιχάλης απολαμβάνει τη θάλασσα και τη φύση. Από το μεσημέρι και μετά η τεχνολογία τού δίνει τη δυνατότητα να δουλεύει on line και να ετοιμάζει το επόμενο εγχείρημά του, τη δημιουργία ενός ελαιώνα και ενός αμπελιού σε μια έκταση 22 στρεμμάτων, που έχει αγοράσει κοντά στο ανακαινισμένο τους σπίτι.

Μιχάλης Δημόπουλος
Σε καλοκαιρινές διακοπές με σκάφος στη Μήλο.

"Θέλουμε να παράγουμε λάδι και κρασί βιολογικής καλλιέργειας και να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να τα αγοράζει αλλά και να τα δοκιμάζει σε μια υπέροχη βεράντα με εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα".