Η Google ετοιμάζει τη δική της τράπεζα

Σε λίγο καιρό το πιο δημοφιλές search engine του πλανήτη θα μπει και στον τραπεζικό τομέα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πώς θα ήταν η ζωή μας αν οι γίγαντες της τεχνολογίας αποκτούσαν ένα δικό τους τραπεζικό σύστημα; Ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, οι τελευταίες εξελίξεις που θέλουν όμως το Facebook να λανσάρει το Facebook Pay, ένα σύστημα δηλαδή ανταλλαγής μικρών ποσών ανάμεσα στους χρήστες αλλά και -κυρίως- η ανακοίνωση της Google ότι ετοιμάζεται να δώσει τη δυνατότητα τραπεζικών λογαριασμών φέρνουν το συγκεκριμένο σενάριο ένα βήμα πιο κοντά. Μάλιστα, η τελευταία είχε ξεκινήσει τις προετοιμασίες ήδη από το 2015, όταν και είχε παρουσιάσει το G Pay, μία εφαρμογή που λειτουργεί ως ψηφιακό πορτοφόλι.

Το project αποκαλείται "Cache", ανήκει στην Alphabet Inc. (μητρική της Google), και σύμφωνα με όσα αναφέρει η Wall Street Journal θα γίνει πραγματικότητα προς τα τέλη του 2020. Φυσικά, η εταιρεία από το Μάουντεν Βιου φρόντισε να έχει ισχυρούς συμμάχους στη νέα της προσπάθεια: Ανάμεσά τους βρίσκουμε το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ όπως και τη Citigroup, την γνωστή τράπεζα που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Η Google ετοιμάζει τη δική της τράπεζα

Γιατί όμως οι κολοσσοί της τεχνολογίας προσπαθούν να εισβάλλουν στην τραπεζική αγορά; Καταρχάς διότι μπορούν και σε δεύτερο επίπεδο γιατί, όπως είναι γνωστό, πρόκειται για μία αγορά που μπορεί να αποφέρει τεράστια κέρδη και ισχύ. Το Facebook ξεκίνησε ήδη το Facebook Pay στις Η.Π.Α ενώ το μεγάλο του στοίχημα είναι το κρυπτονόμισα με το όνομα Libra, οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Google πλησιάζουν, η Amazon έχει ανακοινώσει επίσημα ότι θα ακολουθήσει και η Apple συνεργάζεται με την Goldman Sachs για να δημιουργήσει τη δικιά της πιστωτική κάρτα. Το σενάριο, λοιπόν, ήδη τρέχει όσο διαβάζεις αυτές τις γραμμές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr