Οι ομορφότερες περιοχές για σκι στην Ευρώπη

Από τη Νορβηγία μέχρι την Ελλάδα: Οι καλύτεροι προορισμοί για χειμερινές διακοπές.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Eίτε σου αρέσει να βρίσκεσαι 6 η ώρα το πρωί σε κάποια απότομη πλαγιά, είτε προτιμάς να περιμένεις την παρέα σου στο φιλόξενο μπαρ του χιονοδρομικού κέντρου, δοκιμάζοντας κονιάκ από τις πρώτες πρωινές ώρες, ένα πράγμα παραμένει σίγουρο: οι χειμερινές διακοπές προσφέρουν μεγάλες ποσότητες διασκέδασης με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Έχεις ήδη ετοιμάσει τον εξοπλισμό του σκι και νιώθεις έτοιμος για περιπέτειες; Ακολουθούν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Ευρώπης για να επιλέξεις τις επόμενες χειμερινές διακοπές σου.

Cortina D'Ampezzo | Ιταλία

Η πρώτη μας στάση γίνεται στου Δολομίτες: τη διάσημη για το σκι περιοχή της Ιταλίας, όπου κάποτε έλαβαν χώρα οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 1956. Στο κέντρο της, γνωστό κι ως το "μαργαριτάρι" των βουνών, μπορεί κανείς να βρει πολυτελή καταστήματα και γκαλερί τέχνης. Η πίστα του κέντρου δεν είναι ιδιαίτερα μακριά (120 χιλιόμετρα), όμως αυτό δεν στερεί τίποτα από τις δυνατότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Les Trois Vallées | Γαλλία

Στις βόρειες Άλπεις θα βρεις, ούτε λίγο ούτε πολύ, 607 χιλιόμετρα αφιερωμένα στο αγαπημένο χειμερινό σπορ. Είναι η μεγαλύτερη περιοχή για σκι του πλανήτη, ιδανική αν είσαι φανατικός του είδους. Όμως ακόμα κι αν δεν θέλεις να περάσεις όλη τη μέρα στις πλαγιές, υπάρχουν αρκετά γραφικά χωριά (Courchevel, Méribel and Val Thorens) για να αράξεις δίπλα στο τζάκι κάποιας pub.

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr