5 ξενοδοχεία στο Τόκιο για αυθεντική ιαπωνική εμπειρία

Minimal χώροι, minimal αισθητική, minimal παράδοση.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική συνήθως τείνει προς τη ρουστίκ, μπαρόκ, βαριά αισθητική. Είναι όμως αυτό μία πανανθρώπινη αλήθεια; Για πολλές περιοχές του πλανήτη ναι, για τη μακρινή Ιαπωνία όχι. Η χώρα των Σαμουράι πάντα προτιμούσε το minimal. Μία τάση που συναντάμε και στα υπερσύγχρονα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, τα οποία έχουν κάνει τη φιλοξενία βασικό τους σύνθημα.

Καταλύματα χαμηλού budget, κάψουλες για μανιακούς του shopping, για foodies, business hotels που συνδυάζουν την παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις· υπάρχει μία επιλογή για κάθε γούστο. Αν ένα ταξίδι στην Ιαπωνία βρίσκεται στην bucket list σας, ακολουθεί ένα συνοπτικός οδηγός για το που θα μπορούσατε να μείνετε.

Nine Hours Asakusa

5 ξενοδοχεία στο Τόκιο για αυθεντική ιαπωνική εμπειρία

Για πολλούς ένα δωμάτιο ξενοδοχείου δεν πρέπει να προσφέρει τόσο άνεση όσο μία εμπειρία. Το Nine Hours Asuka είναι ένα ξενοδοχείο που προσφέρει δωμάτια-κάψουλες, μία ιαπωνική καινοτομία που δεν συναντά κανείς πουθενά αλλού στον κόσμο. Τα ρούχα μπαίνουν σε lockers, προσφέρονται ειδικές πυτζάμες στους πελάτες κι έτσι μπορείς να ζήσεις την αυθεντική εμπειρία ενός πολυάσχολου businessman από το Τόκιο σε έναν πολύ μικρό αλλά όχι άβολο χώρο. Μάλιστα, με κόστος περίπου 8 ευρώ, μπορείς ανάμεσα στη μία το μεσημέρι και τις εννιά το βράδυ να ρίξεις έναν σύντομο power nap.

Mustard Hotel Shibuya

τοκυο

Τοποθετημένο στο κέντρο του Τόκιο, εκεί που χτυπά η καρδιά της ιαπωνικής πρωτεύουσας, λίγα βήματα μακριά από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του πλανήτη, το ξενοδοχείο άνοιξε τις πύλες του μόλις τον περασμένο Οκτώβριο. Το κτίριο έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν μία θέα 360 μοιρών από το πρώτο φως της αυγής μέχρι αργά το βράδυ. Μπορείς να νιώσει τους έντονους, γεμάτους αδρεναλίνη ρυθμούς της πόλης (μουσική, μόδα, street culture) πριν σε πάρει ο ύπνος στα πολυτελή κι άνετα δωμάτια του Mustard Hotel.

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr