Τα πιο δημοφιλή cocktails του 2019

Τι παρήγγειλαν περισσότερο στα μπαρ τη χρονιά που διανύουμε.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σε λιγότερο από έναν μήνα, το Drinks International θα κυκλοφορήσει την περιβόητη λίστα του με τα best sellers cocktails της χρονιάς που προσεχώς θα μας εγκαταλείψει, ωστόσο η τελική 10άδα έγινε ήδη γνωστή. Σε αυτή, βλέπουμε μία νέα είσοδο και μία μεγάλη έξοδο σε σχέση με την περσινή λίστα, ενώ δίχως αλλαγή παρέμειναν τα πράγματα στην κορυφή. Τα 10 cocktails με τη μεγαλύτερη ζήτηση, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσαν 127 κορυφαία μπαρ από 31 χώρες, είναι τα παρακάτω.

10. Moscow Mule

Αρκεί να πούμε πως πρόκειται για βότκα με μερικά twists για να καταλάβεις ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Το Moscow Mule ωστόσο συγκαταλέγεται στα κλασικά και είναι ένα από τα best sellers cocktail όχι μόνο της φετινής χρονιάς αλλά όλων των εποχών. Η προέλευσή του σε καμιά περίπτωση δεν έχει σχέση με την Μόσχα και είναι ένα 100% αμερικάνικο cocktail που πρωτοφτιάχτηκε στο Μανχάταν το 1941, στο μπαρ του ξενοδοχείου Chatham από τους John A. Morgan (της εταιρείας Cock 'n' Bull που έφτιαχνε και εμπορευόταν ginger beer, διατηρούσε επίσης εστιατόρια), John G. Martin (της εταιρείας διανομής ποτών G.F. Heublein Brothers Inc.) και Rudolph Kunett (Ρώσος μετανάστης στις ΗΠΑ, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της βότκας εκεί). 

9. Aperol Spritz

Η νέα είσοδος στην πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της λίστας -εκτοπίζοντας μάλιστα από αυτή το Mojito- σχετίζεται με το Aperol Spritz, όχι τυχαία καθώς μιλάμε για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ποτά του 2019. Το ίσως δημοφιλέστερο απεριτίφ του πλανήτη, με το βασικό του συστατικό να είναι ένα λικέρ που περιέχει μεταξύ άλλων βότανα όπως τζεντιάνα, ραβέντι και κιγχόνη ενώ τα εκχυλίσματα πορτοκαλιού που συμπεριλαμβάνονται στη μυστική συνταγή δίνουν τόσο το γλυκόπικρο στοιχείο όσο και το χαρακτηριστικό του χρώμα. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την εταιρεία Barbieri από την Πάντοβα, το 1919.

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr