Ο οίκος Gucci δωρίζει 2 εκατομμύρια ευρώ για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

"We are all in this together."

Ο οίκος Gucci ανακοίνωσε μόλις ότι πρόκειται να κάνει δύο μεγάλες δωρεές προκειμένου να στηρίξει τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Η μία αφορά την Πολιτική προστασία της Ιταλίας ενώ η άλλη προορίζεται για το COVID-19 Solidarity Response Fund που στηρίζει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σε μια εποχή που πολλοί είναι εγκλωβισμένοι στο σπίτι τους ο Gucci καλεί τους φίλους και τους followers από την παγκόσμια κοινότητά του –οι οποίοι μοιράζονται τις ίδιες αξίες για δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία- να βοηθήσουν τον οίκο να συγκεντρώσει κεφάλαια για να ανακούφιση την κρίση βοηθώντας της υπηρεσίες υγείας με εξοπλισμό και να δώσει δύναμη στους επιστήμονες που ψάχνουν πυρετωδώς εμβόλια και θεραπείες. 

Η πρωτοβουλία έρχεται μετά από τη βοήθεια που παρείχε η Kering, στην οποία ανήκει και ο Gucci, σε Κίνα, Ιταλία και Γαλλία και τις πάνω από ένα εκατομμύριο μάσκες και προστατευτικές στολές για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. 

"Αυτή η πανδημία μας καλεί να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα και να σταθούμε δίπλα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που πολεμούν στην πρώτη γραμμή τον COVID-19, τόσο στην Ιταλία όσο και στον υπόλοιπο κόσο. Η γενναιοδωρία και το κουράγιο τους φωτίζει το δρόμο αυτές τις δύσκολες μέρες. Υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον και βοηθώντας τους πιο ευπαθείς ανάμεσά μας, θα καταφέρουμε να περάσουμε αυτή την κρίση: ενωμένοι πιο πολύ από ποτέ" έγραψε ο Alessandro Michele, Creative Director του Gucci και ο Marco Bizzari, πρόεδρος και CEO του οίκου σε μία επιστολή που ανακοίνωνε την πρωτοβουλία. 

Στην πατρίδα του Gucci, που έχει πληγεί έντονα από την κρίση, ένα εκατομμύριο πρόκειται να δοθεί στην Πολιτική Προστασία μέσα από την πλατφόρμα Intesa Sanpaolo ForFunding, όπου έχει δημιουργηθεί μία σελίδα ειδικά γι’ αυτό, η Gucci.forfunding.it όπου και η #GucciCommunimty μπορεί να κάνει δωρεές. Τα κεφάλαια θα διανεμηθούν από την Πολιτική Προστασία της Ιταλίας προκειμένου να ενδυναμωθούν οι οργανισμοί που διαχειρίζονται την κρίση, με μια προτεραιότητα στη δημιουργία νέων μονάδων εντατικής θεραπείας. 

Ο οίκος Gucci δωρίζει 2 εκατομμύρια ευρώ για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Ο οίκος θα δώσει επίσης 1 εκατομμύριο ευρώ στο ίδρυμα των Ηνωμένων Εθνών Solidarity Response Fund που στηρίζει τον ΠΟΥ μέσα από μία καμπάνια που έχει δημιουργηθεί στο Facebook με στόχο να συγκεντρώσει 10 εκατομμύρια δολάρια. Το ίδρυμα έχει σαν στόχο να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού αλλά, να χαρτογραφίσει τη διασπορά και τη μετάδοσή του, καθώς και να ενισχύσει τις προσπάθειες για την εύρεση θεραπείας και εμβολίου. 

Η #GucciCommunity καλείται να κάνει δωρεές στο Solidarity Response Fund του ΠΟΥ μέσα από το feature "donate” που είναι διαθέσιμο στα IG stories του οίκου. Μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, μέσα από το Facebook έχουν ανταποκριθεί πάνω από 200 χιλιάδες άνθρωποι αλλά και μερικές από τις πιο μεγάλες εταιρείες. 

Τα social media του οίκου καθώς και το Gucci.com θα έχουν links για να μπορεί κανείς να κάνει δωρέες και στις δύο πρωτοβουλίες. 

"We Are All in This Together” αναφέρει το call to action του Gucci το οποίο επικοινωνείται μέσα από ένα illustration που έκανε και δώρισε ο MP5, ένας καλλιτέχνης με έδρα τη Ρώμη, και απεικονίζει έναν άνθρωπο που έχει τα χέρια του στην καρδιά, σαν σύμβολο αλληλεγγύης. Οι δύο καμπάνιες επικοινωνήθηκαν και στους 19 χιλιάδες εργαζόμενους της εταιρείας σε όλο τον κόσμο. 

Από αύριο ο Gucci θα θέσει τα social media accounts του –με πάνω από 70 εκατομμύρια followers- στη διάθεση του ΠΟΥ. 

Καταλήγοντας στην επιστολή τους οι Alessandro Michele και Marco Bizzarri έγραψαν "Ο οίκος Gucci έφτιαξε έναν κόσμο ανοιχτό και ελεύθερο: μια παγκόσμια Gucci κοινότητα. Ζητάμε από όλους να γίνετε η αλλαγή σ’ αυτή την κρίση, να σταθούμε όλοι μαζί απέναντι στον κορωνοϊό. Είμαστε μαζί σ' αυτό."