Ο οίκος Dior ανοίγει και πάλι το εργοστάσιο της Baby Dior για να φτιάξει μάσκες

Όλο και περισσότερα labels συμμετέχουν ενεργά στην παγκόσμια προσπάθεια για την εξάλειψη της πανδημίας.

Ο όμιλος LVMH κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού που επηρεάζει όλο τον πλανήτη. Τα τελευταία νέα έρχονται από τον οίκο Dior ο οποίος ανοίγει ξανά το εργοστάσιο της Baby Dior προκειμένου να παράγει μάσκες. Πρόκειται για έναν χώρο που βρίσκεται στη Redon στη Γαλλία και εδώ και μερικές ώρες έχει αρχίσει να δουλεύει με τη βοήθεια εθελοντών. 

"Ο Dior είναι πάντα ενεργός και έχει δεσμευτεί να βοηθήσει όλους αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μάχονται για να μας κρατήσουν ασφαλείς" ανέφερε η επίσημη δηλωση του οίκου θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση αυτή την περίοδο. Σύμφωνα με το WWD, ο οίκος δεν διευκρίνισε πόσα εργοστάσια διαθέτει στη Γαλλία και πόσα από αυτά, εκτός από το Baby Dior, θα "στατολογηθούν" για τον ίδιο σκοπό.  

Πολλές βιομηχανικές μονάδες στη Γαλλία έχουν στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση καθώς η χώρα ετοιμάζεται να μπει στην τρίτη εβδομάδα καραντίνας ενώ τα κρούσματα του COVID-19 αυξάνονται συνεχώς. O Emmanuel Macron επισκέφτηκε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Γαλλίας και αποκάλυψε πως η χώρα θα πρέπει να παράγει περίπου 10 εκατομμύρια μάσκες την εβδομάδα μέχρι το τέλος του Απριλίου προκειμένου να έχει αυτάρκεια. 

Ο LVMH έχει δεσμευτεί να παραγγείλει 40 εκατομμύρια μάσκες από την Κίνα, οι οποίες προορίζονται για τα γαλλικά νοσοκομεία. Επιπλέον οι μονάδες παραγωγής αρωμάτων του πλέον παράγουν τεράστιες ποσότητες αντισηπτικών. 

Και ο ομιλος Kering όμως έκανε γνωστό πως πρόκειται να εισάγει τρία εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες από την Κίνα που θα παρέχει στις υπηρεσίες υγείας της Γαλλίας. Τα labels Balenciaga και Yves Saint Laurent που του ανήκουν, επίσης έχουν ξεκινήσει να φτιάχνουν μάσκες εδώ και πολλές μέρες.