Πώς θα φροντίσετε τα αξεσουάρ σας τώρα που περνάτε χρόνο στο σπίτι

Το Restory έχει μερικά χρήσιμα tips για να δώσετε μια "ανάσα" σε όλα σας τα fashion items που το χρειάζονται.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν μια μοναδική ευκαιρία να περάσουν χρόνο με τον εαυτό τους και να ασχοληθούν με πράγματα που μέχρι πρότινος ήταν αδύνατο να καταπιαστούν. Αν ανήκετε σ’ αυτή την κατηγορία και ένα από αυτά που δε φροντίζατε σχεδόν ποτέ είναι η περιποίηση των ρούχων και αξεσουάρ σας, ήρθε η ώρα να το κάνετε.

Με όλον αυτόν το χρόνο που έχετε διαθέσιμο να εκμεταλλευτείτε όπως θέλετε, είναι πιθανό να έχετε ήδη ξεκινήσει το δικό σας wardrobe challenge και να κάνετε το πάντα επιβεβλημένο, ποτέ ολοκληρωμένο, ανοιξιάτικο ξεκαθάρισμα. Ακόμα και αν δεν φοράτε πολλά από τα αγαπημένα σας κομμάτια, τώρα είναι η ευκαιρία να τα περιποιηθείτε έτσι ώστε να είναι έτοιμα όταν τελειώσει το lockdown. 

Το Restory ασχολείται με τη συντήρηση ειδών πολυτελείας και αναλαμβάνει να κάνει σαν καινούργια ακόμα και τα πιο φθαρμένα αντικείμενα. Οι ειδικοί λοιπόν που βρίσκονται πίσω από αυτή την –εξαιρετικά χρήσιμη- υπηρεσία, μοιράστηκαν μερικά από τα πιο σημαντικά tips που θα βοηθήσουν να δώσετε μια "ανάσα" σε όλα σας τα fashion items που το χρειάζονται. 

Η τσάντα

Η τσάντα

Για να διατηρήσετε το σχήμα σε κάθε τσάντα που δεν χρησιμοποιείτε, τοποθετήστε μέσα μία πετσέτα ή ένα μαξιλάρι, για να μην διπλώσει και τσαλακωθεί. Προσπαθήστε να τις αποθηκεύετε μέσα στις dust bags τους καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν θα φθείρονται. Αν δεν έχουν όλες σας οι τσάντες προστατευτική θήκη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γι' αυτόν τον σκοπό κάποια μαξιλαροθήκη που δεν χρησιμοποιείτε ή να τις τυλίξετε σε ένα μαλακό ύφασμα. 

Τα sneakers

Τα sneakers

Τα κορδόνια λερώνονται πολύ εύκολα έτσι θα πρέπει να τα αφαιρέσετε και να τα αφήσετε για αρκετή ώρα σε ένα διάλυμα που περιέχει νερό και σαπούνι. "Αν είναι λευκά θα πρέπει να βάλετε και λίγο λευκαντικό. Στη συνέχεια σιδερώστε τα" συμβουλεύει το Restory. 

Το σουέντ

Το σουέντ

Είτε είναι η αγαπημένη σας τσάντα, είτε ένα ζευγάρι παπούτσια, το Restory προτείνει να επενδύσετε σε μια ειδική λαστιχένια βούρτσα που ενδείκνυεται για τα σουέντ σας αντικείμενα. Θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τη σκόνη και να σβήσετε σχεδόν τυχόν σημάδια. 

Τα παπούτσια

Τα παπούτσια

Αν τα παπούτσια σας έχουν μυρωδιά από την καθημερινή χρήση μπορείτε να στραφείτε σε κάτι που έχετε ήδη στο σπίτι σας. "Τοποθετήστε φακελάκια τσαγιού μέσα στα παπούτσια και η μυρωδιά θα εξαφανιστεί" λέει το Restory. "Επιπλέον χρησιμοποιήστε καλαπόδια για όλα αυτά τα ζευγάρια που σκοπεύετε να αποθηκεύσετε στη ντουλάπα σας για να μην χαλάσει το σχήμα τους" συνεχίζει.

Το δέρμα

Το δέρμα

"Τονώστε τα δερμάτινα αξεσουάρ σας με μια ειδικό conditioner που ενυδατώνει το δέρμα" συμβουλεύει το Restory. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί για να το σκουπίσετε και μην το χρησιμοποιείτε σε vegan δέρμα, σουέντ ή nubuck. 
Μη χρησιμοποιήτε μωρομάντηλα για να καθαρίσετε τα δερμάτινα παπούτσια και τις τσάντες σας, μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Δοκιμάστε ένα νωπό πανί ή ένα καθαριστικό που έχει φτιαχτεί ειδικά γι' αυτό το σκοπό.