Ο οίκος Gucci στέλνει ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα

Το Gucci Equilibrium είναι μια πλατφόρμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο οίκος Gucci στέλνει και πάλι ένα μήνυμα κοινωνικής υπευθυνότητας με το Gucci Equilibrium. Πρόκειται για ένα λογαριασμό στο Instagram, που συμπληρώνει το ανανεωμένο website Equilibrium.gucci.com. Και οι δύο πλατφόρμες δημιουργήθηκαν με στόχο να τονιστεί η δέσμευση του label για περιβαλλοντική υπευθυνότητα αλλά και για ευαισθησία στα ανθρώπινα δικαιώματα. 

"Ο Gucci ωθείται από ζητήματα που έτσι κι αλλιώς επηρεάζουν και διαμορφώνουν το μέλλον" είπε ο Marco Bizzarri, CEO και πρόεδρος του οίκου σε επίσημη δήλωση. "To να χτίσουμε αυτό το μέλλον, όπου δεν θα έχουν θέση αδικίες, και διακρίσεις, είναι ζωτικής σημασίας. Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα η δέσμευσή μας να καταπολεμήσουμε το ρατσισμό και να απαιτήσουμε ισότητα είναι πιο ισχυρή από ποτέ."

"Το ότι η νέα γενιά δεν φοβάται να εκφραστεί μου δίνει την ελπίδα ότι ένα μέλλον με ελευθερία και ισότητα είναι πιθανό" γράφει ένα από τα posts που ανέβηκαν στο Instagram. Είναι μία φράση του Alessandro Michele, ο οποίος είναι ένας από τους ανθρώπους που έχουν εμπνεύσει αυτή την αλλαγή σε ολόκληρη τη βιομηχανία της μόδας. 

Ο οίκος Gucci στέλνει ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα
Alessandro Michele και Marco Bizzarri

Το 2018 ο οίκος Gucci λάνσαρε το Gucci Equilibrium σαν ένα μέσο για να καταγράφει τους στόχους και τις ενέργειές του με στόχο να παρακινήσει και τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά στο διάλογο. Το brand επίσης δημιούργησε το hashtag #GucciCommunity για να συνδεθεί με τον καλύτερο τρόπο με το κοινό του. Η συζήτηση γίνεται ανάμεσα σε ανθρώπους που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και που συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις και ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο και το περιβάλλον, τους δύο καθοριστικούς πυλώνες του Gucci Equilibrium. 

"Σαν εταιρεία θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στο να δημιουργήσουμε τη θετική αλλαγή για τους ανθρώπους και τη φύση, μέσα από την εταιρεία μας" συνέχισε ο Bizzari. "Επιπλέον έχουμε την ευθύνη, σαν global brand, να είμαστε ενεργοί και να επιμείνουμε για την αλλαγή, και το Gucci Equilibrium έχει την ικανότητα να καλεί και να ενώνει όλες αυτές τις φωνές που βοηθούν στο να προχωρήσουμε μπροστά."

Μέχρι στιγμής στο Gucci Equilibrium έχουν δημοσιευτεί άρθρα που περιγράφουν το τι ακριβώς κάνει για να δώσει χώρο στη διαφορετικότητα στη μόδα, όπως το πρόγραμμα Gucci Changemakers, η καμπάνια #StandWithWomen, που είχε σκοπό να αφυπνίσει σχετικά με την αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά το πώς προσπαθεί να γίνει μια βιώσιμη εταιρεία με στραγητικές που μειώνουν το αποτύπωμα άνθρακα και επικεντρώνονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.