Μια φανταστική βιβλιοθήκη ζωντανεύει για την Pre-Fall 2020 συλλογή του Louis Vuitton

O Nicolas Ghesquière ξεδιπλώνει ένα φανταστικό κόσμο μέσα από την καμπάνια της κολεξιόν.

Η μόδα είναι ένα μυθιστόρημα, ή τουλάχιστον έτσι την αντιμετωπίζει ο οίκος Louis Vuitton στην Pre-Fall 2020 συλλογή του και την αντίστοιχη καμπάνια. Γι' αυτή τη σεζόν ξεκινάει ένα αφηγηματικό ταξίδι, όπου τα ρούχα και τα αξεσουάρ λένε τη δική τους  ιστορία. Οι χαρακτήρες που προέρχονται από τη γκαρνταρόμπα μας, φτιάχνουν το σκηνικο της καθημερινότητάς μας, της διάθεσής μας, της ζωής μας γενικότερα. 

Μια φανταστική βιβλιοθήκη ζωντανεύει για την Pre-Fall 2020 συλλογή του Louis Vuitton

Ο Louis Vuitton ενορχηστρώνει μία συνάντηση από διαφορετικές περιόδους και στιλιστικά κινήματα και δημιουργεί συνδυασμούς που ζωνταντεύουν μέσα από μοναδικά κοστούμια. Σε μία τόσο "φορέσιμη βιβλιοθήκη" κάθε outfit γράφει το δικό του κεφάλαιο, φτιαγμένο με έναν τόσο ρομαντικό και παραμυθένιο τρόπο, που όλοι θέλουν να το διαβάσουν, να το ξεφυλλίσουν και να μάθουν τι κρύβει η ιστορία του. Στιλιστική επανάσταση, υψηλή δεξιοτεχνία, athleisure, tailoring. Όλα μαζί συνθέτουν αυτή την εμπνευσμένη από τις b-movies βιβλιοθήκη, και δημιουργούν μια καμπάνια πολύ διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει. 

SECRET SISTER

"Πρώτα ξεκίνησε η έμπνευση από τα βιβλία και μετά σχεδιάσαμε τα ρούχα" αποκάλυψε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Louis Vuitton, Nicolas Ghesquiere, και πήγε τις cultural αναφορές ένα βήμα πιο πέρα, αποτυπώνοντας σε ένα από τα T-shirts το εξώφυλλο του Εξορκιστή, του William Peter Blatty.

Για να "εικονογραφηθεί" αυτή τη συλλογή -ένας όρος που λειτουργεί εξίσου καλά στη μόδα, στη λογοτεχνία και τη μεγάλη οθόνη- οι μούσες του οίκου ποζάρουν στα εξώφυλλα των βιβλίων ή στις αφίσσες των ταινιών, σαν πρωταγωνίστριες. Oι Jennifer Connelly, Léa Seydoux, Chloe Grace Moretz, Alicia Vikander, Sophie Turner και πολλές ακόμα, αναλαμβάνουν το ρόλο του "adventurer" ¨και ταιριάζουν απόλυτα στην ιστορία που διηγείται αυτή τη σεζόν ο Louis Vuitton.

THE VANISHERS

TREASURE REEF

ARACHNOMANIA

WICKED MIRROR

SECRET SISTER

THE DEVIL’S MANSION

THE ESCAPE ROOM

STARBOUND

FORBIDDEN GAMES

THE HAUNTED GARDEN

THE DRAGON SLAYER

DON’T TURN AROUND

CRYSTAL FORTRESS

JOY RIDE

TROUBLE MAKER