Non-traditional Brides | 8 εναλλακτικές ιδέες αν δε θέλετε να φορέσετε νυφικό στο γάμο σας

Two-pieces σύνολα, oλόσωμες φόρμες και απρόσμενες χρωματικές παλέτες για να επιλέξετε ανάλογα με το στυλ και τη διάθεσή σας.

H Elizabeth Taylor παντρεύτηκε 8 φορές στη διάρκεια της ζωής της (τις δυο με τον ίδιο άντρα, τον Richard Burton). Από αυτές, μόλις τις 2 επέλεξε "παραδοσιακά" λευκά νυφικά - την πρώτη φορά στον γάμο της με τον Conrad Hilton και την τελευταία με τον Larry Fortensky. Στο ενδιάμεσο, με με εξαίρεση το λευκό φόρεμα από οργάντζα που φόρεσε στον γάμο της στο Μεξικό με τον Michael Todd, έκανε επιλογές αντισυμβατικές για την εποχή της επενδύοντας σε χρωματιστά φορέματα, ένα κοστούμι με φούστα και ένα πολύχρωμο καφτάνι.

Από την άλλη, η Bianca Jagger έγραψε τη δική της ιστορία στη σελίδες των iconic bridal looks όλων των εποχών όταν στο γάμο της με τον Mick Jagger, το 1971 στο Saint- Tropez, εμφανίστηκε μ' ένα κοστούμι με φούστα του Yves Saint Laurent.

Οι δυο διάσημες, όμως, αυτές κυρίες δεν είναι οι μοναδικές που επέδειξαν ενδιαφέρον για κάτι άλλο στον γάμο τους από ένα κλασικό, ρομαντικό, εντυπωσιακό νυφικό: η Bette Davis στον τρίτο της γάμο φόρεσε ένα καρό κοστούμι, η Lauren Bacall ένα μπεζ κοστούμι με φούστα με δερμάτινη ζώνη στη μέση, η Rita Hayworth ένα γαλάζιο πλισέ φόρεμα, η Marilyn Monroe παντρεύτηκε μ' ένα σοκολατί φόρεμα με ασορτί cropped σακάκι, η Brigitte Bardot μ' ένα ροζ gingham shirtdress, η Mia Farrow μ' ένα λευκό κοστούμι με κοντή φούστα, η Audrey Hepburn μ' ένα μίνι φόρεμα Givenchy, με κουκούλα, σε ροζ χρώμα, η Yoko Ono με μια μίνι φούστα, καπέλο και αθλητικά με κάλτσες, η Julianne Moore μ' ένα λιλά Prada φόρεμα, η Solange Knowles με μια κρεμ ολόσωμη φόρμα με κάπα.

Αν και σε πολλές απ' αυτές τις περιπτώσεις ο γάμος ήταν πολιτικός, μια επιλογή που προσφέρει τη δυνατότητα για μη συμβατικές επιλογές στο φόρεμά σας, ωστόσο οι παραπάνω επιλογές ήταν κατά περιπτώσεις εντελώς απροσδόκητες και μακριά από το "bridal look", όπως το έχουμε στο μυαλό μας. Όμως, αυτές οι νύφες έχουν μείνει στην ιστορία ως ιδιαίτερα κομψές και προσφέρουν έμπνευση σε όλες τις γυναίκες που απορρίπτουν την ιδέα του νυφικού.

Κάποιες συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν στην επιλογή του εναλλακτικού σας outfit για την ημέρα του γάμου σας, είναι οι εξής:

-Πείτε "όχι" στο λευκό χρώμα: εναλλακτικά μπορείτε να φορέσετε ένα σύνολο σε ροζ, σε κίτρινο, σε γαλάζιο, σε λιλά, ακόμα και σε πιο έντονα χρώματα όπως το κόκκινο, το μπλε ή το πράσινο.

-Επενδύστε σε two- pieces σύνολα: από κοστούμια είτε με παντελόνι είτε με φούστα, μέχρι μάξι φούστες με μπλούζες μπορούν να γίνουν ιδανικά για τον γάμο σας.

- Φορέστε μια ολόσωμη φόρμα.

-Φορέστε ένα μίνι φόρεμα ή ένα κοστούμι με μίνι φούστα.

- Διαλέξτε ένα κομμάτι ή ένα σύνολο από το αγαπημένο σας brand.

- Αν θέλετε κάτι πιο σέξι, επενδύστε σ' ένα slip dress ή σε διαφάνειες.

- Επενδύστε σε statement αξεσουάρ αντί για fine jewerly.

-Go black: αν το μαύρο είναι το αγαπημένο σας χρώμα, και το little black dress το αγαπημένο σας κομμάτι, αγνοήσετε τον κανόνα που λέει ότι στον γάμο ταιριάζουν τα "αθώα χρώματα" ή τα "χρώματα της χαράς".

Iconic Brides & Pieces 

H Elizabeth Taylor με κίτρινο φόρεμα στον γάμο της με τον Richard Burton το 1964. 

Golden yellow σατέν μάξι φόρεμα Giambattista Valli, matchesfashion.com. 

H Mia Farrow στον γάμο της με τον Frank Sinatra στο Las Vegas το 1966.

Αμάνικο μίνι φόρεμα σε ίσια γραμμή και cropped σακάκι Boss, hugoboss.com. 

Η Rita Hayworth με γαλάζιο φόρεμα στον γάμο της με τον Πρίγκιπα Aly Khan το 1949.

Μάξι shirtdress από ταφτά σε μπλε χρώμα, Max Mara.

Η Marilyn Monroe στον γάμο της με τον Joe DiMaggio στο San Francisco το 1954.

Μίντι vichy φόρεμα με λεπτομέρειες από βελούδο Alessandra Rich, Luisaviaroma.com. 

H Brigitte Bardot στον γάμο της με τον Jacques Charrier το 1959.

Ροζ μίντι φόρεμα από ταφτά, Self -Portrait.

Η Bianca και ο Mick Jagger παντρεύτηκαν στο Saint Tropez το 1971.

Ψηλόμεσο σατέν παντελόνι συνδυασμένο με σατέν πουκάμιο Αsceno, matchesfashion.com.

H Julianne Moore και ο Bart Freundlich στον γάμο τους το 2003.

Λιλά μίντι φόρεμα με πιέτες RedValentino, Farfetch.com. 

H Solange Knowles παντρεύτηκε τον Alan Ferguson στη Νέα Ορλεάνη το 2014 φορώντας μια ολόσωμη φόρμα με κάπα. 

Μπεζ ολόσωμη φόρμα Gucci, mytheresa.com.