Ακαδημία Tod’s-Central Saint Martins | Συνεργάζονται σε ένα project υποστήριξης νέων δημιουργών

Μία μοναδική ευκαιρία για τους σπουδαστές της σχολής.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ήδη από τον Ιούλιο του 2020, ο οίκος Tod’s αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία της Ακαδημίας Tod’s με σκοπό να υποστηρίξει και να εκπαιδεύσει νέους δημιουργούς που ονειρεύονται να ασχοληθούν με τον κόσμο της μόδας. Ο οίκος μάλιστα προχώρησε σε μία νέα συνεργασία με το διάσημο κολέγιο Central Saint Martins του Πανεπιστημίου Τεχνών του Λονδίνου για ένα ειδικό project στο οποίο η νεανική δημιουργικότητα συνδιαλέγεται με τις αξίες του οίκου Tod’s και εκφράζεται ελεύθερα.

Η Ακαδημία Tod’s είναι ένα εργαστήριο ιδεών, με έδρα τα κεντρικά της εταιρείας στην περιοχή Marche της Ιταλίας. Εκεί έχει δημιουργηθεί ένας νέος χώρος, όπου οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να οραματιστούν και να δημιουργήσουν τα έργα τους. Στο πλευρό τους, βρίσκονται πάντα οι έμπειροι τεχνίτες της Ακαδημίας,  μεταδίδοντας τη γνώση τους και χρήσιμες τεχνικές για την καλύτερη ανάπτυξη των ιδεών τους. Αυτό είναι μάλιστα ένα από τα πολυτιμότερα πλεονεκτήματα που έχουν οι σπουδαστές της Ακαδημίας Tod’s. Η συνεργασία τους δηλαδή με τεχνίτες που κατέχουν και γνωρίζουν πολύ καλά  την πρακτική έκφραση του "Made in Italy” , αφού την εφαρμόζουν για γενιές. Στόχος είναι να συνδυάσουν την τεχνογνωσία τους με τη σύγχρονη και προσωπική οπτική του κάθε δημιουργού.

Το συγκεκριμένο project πρόκειται να παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου μέσω μίας ψηφιακής έκθεσης. Υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό του είναι ο Diego Della, πρόεδρος του οίκου Tod’s και ο Fabio Piras, διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος μόδας στο Central Saint Martins.

Για το συγκεκριμένο project, επιλέχθηκαν 35 ταλαντούχοι σπουδαστές του Central Saint Martins, οι οποίοι χρειάστηκε να δώσουν τη δική τους ερμηνεία για έναν ή περισσότερους από τους κωδικούς του οίκου Tod’s, εξηγώντας παράλληλα τον τρόπο σκέψης τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, κάθε σπουδαστής έχει στο πλευρό του έναν μέντορα και master της μόδας. Ανάμεσα τους βρίσκονται σχεδιαστές, αλλά διεθνείς συντάκτες και δημοσιογράφοι μόδας με μακρά πορεία στη βιοτεχνία. Οι μέντορες θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στους σπουδαστές με σκοπό μαζί να δημιουργήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όπως δήλωσε ο Diego Della Valle του οίκου Tod’s "Είναι ένα πολύ δημιουργικό project που υποστηρίζει τους σπουδαστές και ταυτόχρονα φέρνει ασυνήθιστες και καινοτόμες απόψεις στον οίκο Tod’s. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους μέντορες που μας βοήθησαν, το Central Saint Martins και τον Fabio Piras για την εξαιρετική συμβολή τους".

Οι συλλογές του οίκου Tod’s διατίθενται στην ομώνυμη boutique όπως επίσης στα καταστήματα Kalogirou

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ