15 κομμάτια που μπορείτε να αγοράσετε τώρα και θα φορέσετε το φθινόπωρο

Υποδεχτείτε τη νέα σεζόν με τον πιο κομψό τρόπο.

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στο καλοκαίρι και το μυαλό μας να βρίσκεται κυρίως στις διακοπές, ωστόσο με την επιστροφή μας σημαίνεται η έναρξη της νέας σεζόν. Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να ανανέωση τόσο της εμφάνισης όσο και του στιλ μας. Οι νέες τάσεις της μόδας, αλλά και η αλλαγή της θερμοκρασίας μας εμπνέουν ώστε να επισκεφτούμε τα καταστήματα και να κάνουμε μερικά clicks σε διάσημα e-shops, ώστε να βρούμε όλα τα κομμάτια που θα χρειαστούμε τους επόμενους μήνες. 

Ως καλά ενημερωμένες fashionistas όμως και γυναίκες που θέλουν να έχουν πάντα προσεγμένο στιλ, γνωρίζουμε πως για να υποδεχτούμε προετοιμασμένες τη νέα εποχή χρειάζεται να έχουμε προνοήσει και να έχουμε κάνει νωρίτερα τις απαραίτητες αγορές. Ακόμα κι αν το ημερολόγιο δείχνει καλοκαίρι λοιπόν, υπάρχουν κάποια κομμάτια που μπορείτε να αγοράσετε τώρα, αλλά θα φορέσετε σίγουρα και το φθινόπωρο.

Το φθινόπωρο ως μεταβατική εποχή με συνεχείς αλλαγές στη θερμοκρασία μας δημιουργεί μία ιδιαίτερη πρόκληση. Χρειάζεται δηλαδή να ντυθούμε έτσι ώστε να νιώθουμε άνετα είτε έχει δροσιά είτε ανέβει λίγο περισσότερο η θερμοκρασία. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να κάνουμε έναν έξυπνο συνδυασμό καλοκαιρινών και φθινοπωρινών ρούχων. 

Τα staples του φθινοπώρου

Ένα blazer, ένα shirtdress, ένα midi φόρεμα, ένα ζευγάρι μπαλαρίνες. Σίγουρα γνωρίζετε καλά ποια είναι τα must have κομμάτια του φθινοπώρου. Φέτος όμως, σας προτείνουμε να αναβαθμίσετε τα staples της σεζόν με πιο ιδιαίτερα κομμάτια. Για παράδειγμα, αντί να αγοράσετε ένα ακόμα μαύρο ή μπεζ σακάκι, προτιμήστε ένα σε ριγέ μοτίβο ή ακόμα και σε κάποια έντονη απόχρωση. Μπορείτε να το συνδυάσετε τόσο με μονοχρωματικά σύνολα όσο και με άλλα patterns για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Οι μπλούζες και τα πουκάμισα είναι επίσης απαραίτητα για τη νέα σεζόν. Από τη shopping list σας δεν πρέπει να λείπει η μαρινιέρα, διαχρονική και ασυναγώνιστα κομψή, μία εμπριμέ μπλούζα, αλλά και ένα λινό πουκάμισο σε pastel απόχρωση που είναι κατάλληλο για τις αλλαγές της θερμοκρασίας. Ακολουθώντας τις τάσεις της μόδας, τα tops με λεπτή, πλεκτή ύφανση είναι απαραίτητα για το φθινόπωρο και ταιριάζουν με τα πάντα. 

Όσον αφορά στα bottoms, οι midi φούστες είναι σίγουρα must have. Προσθέστε στη συλλογή σας μία φούστα σε έντονη απόχρωση όπως το κόκκινο, που είναι ιδανική τόσο για το γραφείο όσο και για casual περιστάσεις. Ένα τζιν παντελόνι σε flared γραμμή θα κάνει τα φθινοπωρινά σας σύνολα να αποπνέουν τον coolness αέρα των 70s, ενώ ένα ψηλόμεσο παντελόνι σε γήινους τόνους θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες.

Φυσικά, δεν ξεχνάμε τα αξεσουάρ. Σε αυτή την περίπτωση, ένα ζευγάρι λευκά sneakers, οι flat μπαλαρίνες και μία δερμάτινη tote τσάντα είναι μία καλή αρχή για να υποδεχτείτε το φθινόπωρο. 

Editor's Picks

Εμπριμέ τοπ Ulla Johnson

Ριγέ μπλούζα Balmain

Ολόσωμο φόρμα King & Tuckfield

Λινή culottes Loewe

Λευκά sneakers Ted Baker Καλογήρου

Δερμάτινη τσάντα σε καφέ απόχρωση Acne Studio

Πλισέ midi φούστα Valentino

Ψηλόμεσο flared παντελόνι Tommy Hilfiger

Ριγέ blazer Loro Piana

Midi floral φόρεμα The Vampire’s Wife

Shirtdress σε μαύρη απόχρωση Isabel Marant

Δερμάτινες μπαλαρίνες Alaïa

Ψηλόμεσο παντελόνι Max Mara

Λινό πουκάμισο Bondi Born

Τοπ από κασμίρ Altuzarra