Τα τζιν παντελόνια που έχουν την έγκριση των fashion experts για το φθινόπωρο

Ένας shopping guide για να ανακαλύψετε το νέο αγαπημένο σας τζιν παντελόνι.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για τα τζιν παντελόνια. Αυτό δεν σημαίνει πως στερούνται ενδιαφέροντος, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Η πορεία του στον κόσμο του ενδύματος μετρά πολλές δεκαετίες και η στιλιστική τους αξία έχει παραμείνει ανεπηρέαστη τόσο από τις αλλαγές της κοινωνίας όσο και της μόδας. Παρόλο που το τζιν έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα σύμβολα της Αμερικανικής pop κουλτούρας, το πρώτο παντελόνι σχεδιάστηκε τον 18ο αιώνα στη Γένοβα της Ιταλίας. Τότε, ο ρόλος του ήταν αποκλειστικά και μόνο χρηστικός, αφού προοριζόταν για τη στολή των ναυτικών που έπρεπε να είναι ανθεκτική στο νερό και την αλμύρα της θάλασσας. Το όνομά του μάλιστα "jean” προέρχεται από τη λέξη "Genoa”. Για την κατασκευή αυτού του πρώτου τζιν αλλά και πολλών αργότερα, χρησιμοποιήθηκε ύφασμα από την πόλη de Nimes, από τη ρίζα της οποίας προέρχεται ο όρος denim.

Από τον 18ο έως τον 21ο αιώνα, το τζιν παντελόνι έχει γνωρίζει πολλές ένδοξες στιγμές. Έχει φορεθεί από γυναίκες και άντρες με διαφορετική ηλικία, στιλ, καταγωγή, σωματότυπο, lifestyle και έχει καταφέρει να θεωρηθεί ως το bottom που ικανοποιεί τις στιλιστικές ανάγκες κάθε ανθρώπου στον κόσμο. Πλέον μάλιστα, το τζιν μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες περιστάσεις, πρωταγωνιστεί στο street style, είναι must για κάθε εποχή του χρόνου, έχει σταθερή εμφάνιση στη λίστα με τις τάσεις, ενώ πάντα θα υπάρχει ένας νέος συνδυασμός για να το φορέσετε.

Έχοντας καλωσορίσει το φθινόπωρο, η αγορά ενός ή και περισσότερων τζιν μοιάζει αναγκαία. Ανεξάρτητα από τις τάσεις της μόδας, το μοναδικό trend που χρειάζεται να σας απασχολεί όσον αφορά αυτό το παντελόνι είναι να επιλέξετε τη γραμμή που ταιριάζει περισσότερο στη σιλουέτα σας και σας κάνει να αισθάνεστε άνετα. Μπορεί να είναι ένα τζιν παντελόνι σε ίσια γραμμή ή ένα low rise, ένα ψηλόμεσο παντελόνι ή ένα skinny, ένα σε mom γραμμή ή ένα flare. Παρακάτω λοιπόν ξεχωρίσαμε κάποια από τα πιο κομψά τζιν παντελόνια που αξίζει να προσθέσετε στη γκαρνταρόμπα σας, ανάλογα με το στιλ σας. 

Editor's Picks

Τζιν flared παντελόνι ZIMMERMANN

Τζιν παντελόνι σε ίσια γραμμή Totême

Ψηλόμεσο ίσιο τζιν παντελόνι με ραφές Massimo Dutti

Τζιν παντελόνι Etro

Ψηλόμεση παντελόνα Made In Tomboy

Flare τζιν παντελόνι H&M

Ψηλόμεσο τζιν παντελόνι Patou

Τζιν παντελόνι & Other Stories

Τζιν παντελόνι σε ίσια γραμμή Isabel Marant

Ψηλόμεσο τζιν παντελόνι Frankie Shop

Ancle cut τζιν παντελόνι Cos

Ψηλόμεσο παντελόνι Victoria Beckham

Τζιν παντελόνι mom fit Zara

Ψηλόμεσο τζιν σε ίσια γραμμή Calvin Klein

Ψηλόμεσο τζιν με φαρδιά γραμμή Tommy Hilfiger