Τα στιλιστικά λάθη που χρειάζεται να αποφύγετε όταν επιλέγετε παλτό

Πώς θα επιλέξετε το ιδανικό παλτό για τον χειμώνα;

Το παλτό είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του χειμερινού ντυσίματος για πολλούς λόγους. Είναι το πρώτο item που ξεχωρίζει κανείς από ένα look, έχει την ικανότητα να αναβαθμίζει το αποτέλεσμα, ενώ μας προστατεύει από τη χαμηλή θερμοκρασία του χειμώνα. Αυτό σημαίνει πως η επιλογή του είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού πρόκειται να μας κρατήσεις ζεστές όσο κρύο κι αν έχει, ενώ παράλληλα κάνει upgrade στο στιλ μας. 

Εάν έχετε ξεκινήσει την αναζήτηση του ιδανικού παλτό για τον φετινό χειμώνα, υπάρχουν κάποια στιλιστικά λάθη που χρειάζεται να αποφύγετε. Ποια είναι αυτά; 

Δεν αναλογίζεστε τον τόνο της επιδερμίδας σας

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που αγαπούν να προσέχουν ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια στο ντύσιμό τους, η επιλογή του ιδανικού παλτό με βάση τον τόνο της επιδερμίδας σας είναι ένας παράγοντας που θα χρειαστεί να σκεφτείτε. Για παράδειγμα, ένα μπεζ παλτό είναι σίγουρα μία διαχρονική επιλογή που κάθε γυναίκα χρειάζεται να έχει στη συλλογή της. Ωστόσο, οι αποχρώσεις του μπεζ και του καφέ ποικίλουν. Συνεπώς, εσείς θα πρέπει να κάνετε δοκιμές σε παλτό με διάφορους τόνους ώστε να βρείτε εκείνο που σας ταιριάζει περισσότερο. 

Δεν επιλέγετε το παλτό με βάση του σωματότυπου σας

Όπως συμβαίνει με κάθε item της γκαρνταρόμπας μας, έτσι και σε αυτή την περίπτωση η επιλογή του παλτό χρειάζεται να γίνει με βάση τον σωματότυπό μας αλλά και έχοντας ως γνώμονα την άνεση. Για παράδειγμα, τα παλτό με ζώνη κολακεύουν πολύ τις pear-shaped σιλουέτες, τα cropped παλτό ταιριάζουν σε slim σιλουέτες, ενώ εάν ανήκετε στην κατηγορία των ψηλών γυναικών, τότε ένα μακρύ παλτό είναι ιδανική επιλογή.

Δεν επιλέγετε το σωστό μέγεθος

Εάν αγοράσετε το παλτό σας από online κατάστημα, θα πρέπει σίγουρα να ελέγξετε πρώτα τoν οδηγό με τα sizes, ώστε να κάνετε την καλύτερη επιλογή. Εάν επισκεφτείτε κάποιο κατάστημα, θα χρειαστεί να κάνετε αρκετές δοκιμές ώστε να καταλήξετε στο παλτό που σας ταιριάζει περισσότερο. Το σημαντικό είναι να θυμάστε πως αξίζει να αγοράσετε παλτό ένα νούμερο μεγαλύτερο από αυτό που φοράτε συνήθως, αφού τον χειμώνα θα το φορέσετε με ζεστά πουλόβερ. Συνεπώς, εάν επιθυμείτε να νιώθετε άνετα, το size up είναι απαραίτητο. 

Πώς θα καταλάβετε εάν το παλτό είναι πολύ μεγάλο για τη σιλουέτα σας

- Ένας έξυπνος τρόπος είναι να παρατηρήσετε τη ραφή που υπάρχει στους ώμους. Εάν είναι στο ίδιο ύψος με τους ώμους σας, τότε το παλτό είναι στο σωστό μέγεθος, ακόμα κι αν είναι ένα νούμερο μεγαλύτερο. 

- Υπάρχει επίσης το "the hug test". Όταν φορέσετε το παλτό σας, προσπαθήστε να αγκαλιάσετε το σώμα σας και παρατηρήστε τα μανίκια από το παλτό σας. Σε περίπτωση που νιώθετε πως είναι αρκετά στενά, σημαίνει πως χρειάζεστε ένα νούμερο μεγαλύτερο. Εάν παρατηρείτε πως το μήκος από τα μανίκια είναι αρκετά μεγάλα, ενδέχεται να είναι πολύ μεγάλο το νούμερο για εσάς. 

Δεν αναλογίζεστε το lifestyle σας

Μία από τις πιο χρήσιμες στιλιστικές συμβουλές που μας προσφέρουν οι fashion experts είναι να δημιουργούμε τη γκαρνταρόμπα μας με βάση το lifestyle μας αλλά και τα dress codes που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας στην καθημερινότητα. Ακριβώς αυτό ισχύει και για την επιλογή του παλτό. Εάν τα everyday σύνολα που δημιουργείτε είναι corporate, τότε ένα μακρύ παλτό αποπνέει μεγαλύτερο δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Εάν όμως το casual dressing είναι αναπόσπαστο κομμάτι του στιλ σας, τότε ένα παλτό σε πιο κοντό μήκος είναι ιδανική επιλογή. 

Δεν επενδύετε σε διαχρονικές επιλογές

Σίγουρα, οι τάσεις της μόδας έχουν την ικανότητα να μας προκαλούν μεγάλο ενθουσιασμό. Το ίδιο ισχύει και για τα color trends της εκάστοτε σεζόν. Συνεπώς, εάν σκέφτεστε να επενδύσετε σε ένα κόκκινο παλτό, που είναι μία από τις χρωματικές τάσεις του χειμώνα, θα χρειαστεί να το σκεφτείτε διπλά. Αναλογιστείτε δηλαδή, εάν έχετε στη συλλογή σας παλτό σε πιο διαχρονικές αποχρώσεις όπως το μαύρο, το καφέ, το μπλε. Σε περίπτωση που η απάντηση είναι θετική, τότε σίγουρα αξίζει να πειραματιστείτε με ένα χρωματιστό παλτό. Στην αντίθετη περίπτωση όμως, είναι προτιμότερο να δημιουργήσετε πρώτα μία καλά ενημερωμένη γκαρνταρόμπα με διαχρονικά πανωφόρια. 

Διαβάστε Επίσης