Τα πιο κομψά καπέλα που θα φορέσετε στην πόλη και το νησί φέτος το καλοκαίρι

Bucket, fedora ή jockey, αυτά είναι τα καπέλα που θα αναβαθμίσουν τα looks σας.

Πριν κάποια χρόνια, η πρώτη σκέψη που ερχόταν στον νου στο άκουσμα της λέξης "καπέλο" ήταν κυρίως εμφανίσεις στην παραλία την περίοδο του καλοκαιριού ή οι εμφανίσεις των royals και των celebrities σε διοργανώσεις όπως το Royal Ascot. Πλέον, τα καπέλα έχουν αναδειχθεί ως ένα από τα hero items του street style και αυτό το οφείλουμε κυρίως στους οίκους Jacquemus, Prada, Markarian, και Dior που έκαναν τις περισσότερες γυναίκες να αγαπήσουν αυτό το τόσο ξεχωριστό αξεσουάρ. 

Διαβάστε Επίσης

Στην πραγματικότητα, τα καπέλα είναι ένα από τα πιο χρήσιμα αξεσουάρ για την περίοδο του καλοκαιριού. Ο βασικότερος λόγος είναι πως προσφέρουν προστασία από τον ήλιο είτε βρίσκεστε στην πόλη είτε στην παραλία. Εξίσου σημαντικό όμως είναι πως ένα καπέλο έχει την ικανότητα να αναβαθμίσει αμέσως μία εμφάνιση, κάνοντας την πιο ιδιαίτερη. 

Όσον αφορά στα σχέδια, η ποικιλία είναι τόσο μεγάλη που είναι απολύτως δεδομένο πως θα βρείτε τα καπέλα που σας ταιριάζουν. Η πιο safe επιλογή είναι σίγουρα τα ψάθινα καπέλα, τα οποία όμως υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη με μικρότερο ή μεγαλύτερο γείσο καπέλου, διακοσμημένα με μαντήλια ή με κορδέλες που δένουν γύρω από το πρόσωπο. Το στιλ καπέλου που έχει κερδίσει την προσοχή των fashion experts ωστόσο είναι τα bucket hats. Χαρίζουν στα looks έναν 90s χαρακτήρα, ενώ τόσο οι συλλογές των οίκων όσο και των high street brands προσφέρουν bucket hats σε διάφορες αποχρώσεις και μοτίβα. 

Διαβάστε Επίσης

Υπάρχει όμως και ένα micro-trend που έχει αναδειχθεί κυρίως μέσα από τα social media (Instagram και TikTok) και είναι το baseball ή jockey καπέλο. Θα το βρείτε σε ουδέτερες ή έντονες μονοχρωμίες και είναι ιδανικό ακόμα και για την πόλη

Editor's Picks

Ψάθινο καπέλο H&M

Ψάθινο καπέλο Max Mara

Bucket hat Erdem

Καπέλο Valentino

Καπέλο Guess Haralas

Bucket hat Dior

Ψάθινο καπέλο Cult Gaia Kalogirou

Boater hat Lack of Color

Bucket hat Jacquemus

Ψάθινο καπέλο Janessa Leone

Καπέλο Bottega Veneta

Κροσέ καπέλο Fendi

Καπέλο Loewe

Floral bucket hat Gucci

Ψάθινο καπέλο Eugenia Kim

Εμπριμέ bucket hat Zimmermann

Καπέλο answear

Καπέλο από οργανικό βαμβάκι Calvin Klein

Καπέλο bucket Tommy Hilfiger

Καπέλο με κορδέλα Zara