Οι τάσεις του denim που θα αναβαθμίσουν την ντουλάπα της άνοιξης

Οι πιο επίκαιροι τρόποι για να εντάξετε το denim στο στιλ σας, με έμπνευση από τις διεθνείς πασαρέλες.

 Από τα τέλη του 1800 περίπου που έκανε την εμφάνισή του ως στολή εργασίας στους εργάτες της Αμερικής από τον Levi Strauss μέχρι τους αστέρες της rock’n’roll, τους hippies, τους hip hopers και τις λαμπερές pop stars, τ0 τζιν μέσα στις δεκαετίες αγαπήθηκε και υιοθετήθηκε από ομάδες διαφορετικής αντίληψης και αισθητικής. Έκφραση, σεμνότητα, sex appeal, απλότητα, διαχρονικότητα και ευκολία στο να συνδυαστεί τόσο με καθημερινά όσο και με πιο βραδινά κομμάτια και αξεσουάρ, είναι τα χαρακτηριστικά που το έχουν κατατάξει το πιο διαχρονικό κομμάτι-κλειδί της γκαρνταρόμπας

"Συχνά εύχομαι να είχα ανακαλύψει το blue τζιν.", είχε πει ο Yves Saint Laurent σε συνέντευξή του το 1983 και όλοι οι μεγάλοι σχεδιαστές φαίνεται να ταυτίζονται μαζί του, παρουσιάζοντας κάποια εκδοχή του στις πασαρέλες τους ανά σεζόν. Έτσι, λοιπόν, δεν αποτελεί πια έκπληξη που ανάμεσα στα φετινά trends της άνοιξης βρίσκεται και το πολυαγαπημένο ύφασμα ανανεωμένο, με νέες φόρμες, συνδυασμούς και οπτική. Στο show της Celine σχεδόν κάθε μοντέλο περπάτησε μέσα σε ένα denim κομμάτι με 70’s αισθητική και έντονες παριζιάνικες επιρροές , ενώ σ' αυτό του οίκου Givenchy μεγάλη έφοδο έκαναν οι denim βερμούδες με straight leg γραμμή και solid χρώμα σε sophisticated looks. Παρακάτω ακολουθούν όλες οι denim τάσεις που αξίζει να δοκιμάσετε φέτος μέσα από τα σχέδια που πρωταγωνίστησαν στις πασαρέλες για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020.

Βερμούδα και φούστα

Βερμούδα και φούστα

Πέρα από τη τζιν φούστα στη γυναικεία γκαρνταρόμπα εισβάλουν και οι  βερμούδες τόσο ως μέλος ενός updated total look όσο και συνδυασμένες με αυστηρά σακάκια, αναβαθμίζοντας το denim σε eveningwear.

Chanel

Saint Laurent

Saint Laurent

Stella McCartney

Stella McCartney

Christian Dior

Christian Dior

Ombré και tie-dye

Ombré και tie-dye

Με πολύ έντονες διχρωμίες, το denim αποκτά έναν πιο ρετρό και pop χαρακτήρα με ενδιαφέρον που θα φορεθεί πολύ.

Christian Dior

Alberta Ferretti

Alberta Ferretti

GCDS

GCDS

Λευκό και παστέλ

Λευκό και παστέλ

Τα κλασικά blue τζιν δίνουν τη θέση τους σε πιο απαλούς τόνους και oversized φόρμες. Με vintage αισθητική, το denim στις αποχρώσεις του λευκού και των παστέλ αποτελεί μια προσθήκη που θα αναβαθμίσει τη καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα.

Jacquemus

Celine

Celine

Marc Jacobs

Marc Jacobs

Denim on denim

Denim on denim

Το denim on denim επηρεασμένο από τα 80’s, χαρίζει στη ντουλάπα της άνοιξης έναν ασυναγώνιστα cool και μοντέρνο αέρα. Η τάση δεν επιβάλει αποκλειστικά τουλάχιστον δύο denim pieces, αλλά μπορεί να είναι και από λιγότερα με βαμμένα υφάσματα που δίνουν την ψευδαόσθηση του τζιν και προσαρμόζονται άψογα στις υψηλές θερμοκρασίες.

Bottega Veneta

Balenciaga

Balenciaga

Stella McCartney

Stella McCartney

Patchwork

Patchwork

Το denim ύφασμα που συνδυάζει περισσότερες αποχρώσεις, δίνοντας την αίσθηση ότι αποτελείται από μικρότερα διαφορετικά τζιν κομμάτια - ραμμένα με τις ραφές τους να ξεχωρίζουν - είναι άλλη μία τάση, που επιστρέφει από το παρελθόν που φαίνεται πως νοσταλγούν ιδιαιτέρως οι fashion designers. 

Gucci

Ulla Johnson

Ulla Johnson

Καμπάνα

Καμπάνα

Το τζιν καμπάνα με 70’s διάθεση είναι μία τάση που κολακεύει τη σιλουέτα και συνδυασμένο με λευκά sneakers, πουκάμισα και καμπαρντίνες, προσφέρει στο λεπτό τον πολυπόθητο French girl αέρα που αγαπούν τα κορίτσια της μόδας.

Celine 

Marc Jacobs

Marc Jacobs

Celine

Celine