Wellies | Μία από τις πιο συναρπαστικές τάσεις της χρονιάς στα παπούτσια

Οι σχεδιαστές αποφάσισαν να δώσουν νέα πνοή στις Wellington boots.

Η επίσημη ονομασία τους είναι "Wellington boots", προς τιμήν του Arthur Wellesley, πρώτου δούκα του Ουέλινγκτον, που τις έκανε δημοφιλείς, καθώς τις φορούσε ο ίδιος. Για συντομία, ωστόσο, τις αποκαλούν "wellies" ή "welly boots" και δεν είναι τίποτα περισσότερο από τις ταπεινές γαλότσες. Τις αδιάβροχες, δηλαδή, μπότες από καουτσούκ, που φοριούνται στη βροχή ή στο χιόνι, ή στη διάρκεια των αγροτικών εργασιών.

Ο απόλυτα, ωστόσο, χρηστικός τους χαρακτήρας, που για χρόνια είχε τοποθετήσει τις welly boots στο περιθώριο των sartorial επιλογών, φαίνεται πως καθόλου δεν πτόησε τους σχεδιαστές, που ειδικά φέτος τους έδωσαν περίοπτη θέση στις collections τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα catwalks για τις συλλογές Fall/Winter 2020- 21 φιλοξενούν την εκλεπτυσμένη και σύγχρονη εκδοχή της γαλότσας και την αναδεικνύουν σ’ ένα από τα κυρίαρχα –και συναρπαστικότερα- shoe trends της σεζόν.

Οι οίκοι Valentino, Versace, Bottega Veneta, Dior, μεταξύ άλλων, μας παρουσιάζουν τη "μεγαλόσωμη" εκδοχή των welly boots και εξασφαλίζουν… ογκώδεις διαστάσεις στην άνεση.

Chunky welly boots

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Versace Fall 2020

Versace Fall 2020

Versace Fall 2020

Prada Fall 2020 wellies

Prada Fall 2020

Bottega Veneta Fall 2020

Lanvin Fall 2020

Dior Fall Winter 2020

Valentino Fall 2020