Valentino | Επαναφέρει στη μόδα τα αγαπημένα Rockstud

Τα παπούτσια που θα φορέσουμε την επόμενη σεζόν.

Μπορεί πολλά πράγματα να ήταν διαφορετικά στην παρουσίαση της SS21 συλλογής του οίκου Valentino - έγινε στο Μιλάνο αντί για το Παρίσι, μεταδόθηκε live όπως η πλειοψηφία των fashion shows στις φετινές Εβδομάδες Μόδες, το catwalk πραγματοποιήθηκε σ' ένα εργοστάσιο - ωστόσο μέσα απ' όλη αυτή τη νέα ατμόσφαιρα κάτι έμοιαζε εξαιρετικά γνώριμο. Και δεν ήταν παρά τα παπούτσια με τα οποία ολοκλήρωσε τα περισσότερα looks της συλλογής του ο Pierpaolo Piccioli

Ο λόγος για το δημοφιλές σχέδιο Rockstud, που έγινε signature στη συλλογή παπουτσιών του οίκου από την εποχή που πρωτοεμφανίστηκε, δηλαδή το 2010. Δέκα χρόνια μετά το ντεμπούτο του στην πασαρέλα του οίκου Valentino, για τη συλλογή τότε Άνοιξη- Καλοκαίρι 2011, με συνδημιουργούς ακόμα τη Maria Grazia Chiuri και τον Pierpaolo Piccioli, τα αγαπημένα Rockstud επιστρέφουν ως μια τολμηρή ωστόσο κομψή επιλογή για τα flat παπούτσια που θα συνοδεύσουν τα looks της επόμενης σεζόν.

Valentino | Επαναφέρει στη μόδα τα αγαπημένα Rockstud
Valentino SS21 (Getty Images)

Μέσα στα χρόνια το iconic αυτό σχέδιο έχει γνωρίσει πολλές παραλλαγές,  από μπαλαρίνες και ψηλοτάκουνα πέδιλα ως γόβες και φλατ σανδάλια, αλλά φέτος προτείνεται από τον οίκο σε μία και μοναδική εκδοχή: ένα κλειστό μυτερό φλατ με ankle strap που θυμίζει τα gladiator scandals.

Ο Pierpaolo Piccioli ανέσυρε από τα αρχεία του οίκου το signature σχέδιο με τα τις διακοσμητικές μεταλλικές πυραμίδες που αντλούν την έμπνευσή τους από τις εξοχές στις Ρωμαϊκές πόρτες και τα επαναδημιούργησε τα Valentino Garavani Rockstud "κοιτάζοντας τα μέσα από ένα μεγεθυντικός φακό", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο οίκος, με το αποτέλεσμα να είναι πιο ογκώδες και εντυπωσιακό.

Όπως και πολλοί άλλοι σχεδιαστές, ο Piccioli επενδύει στη νοσταλγία και στα πράγματα που έχουν αποκτήσει αξία μέσα στα χρόνια, για να προσφέρει μια ασφαλή, σίγουρη και καθησυχαστική πρόταση για το στιλ μας στους αβέβαιους καιρούς της πανδημίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ