Η Estée Lauder εγκαινιάζει το Emerging Leaders Fund

Για την προώθηση της επόμενης γενιάς γυναικών που επαναπροσδιορίζουν την ηγεσία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σύμφωνα με έρευνα της Glocalities, εξακολουθούν να επικρατούν προκαταλήψεις και στερεότυπα σχετικά με το φύλο στον τομέα της ηγεσίας, αφού οι οι ιδιότητες που εκτιμώνται σε έναν ηγέτη - αξιοπιστία, ακεραιότητα και αφοσίωση - συνδέονται πιο έντονα με τους άνδρες.

Ως μία από τις κορυφαίες μάρκες ομορφιάς και κύρους παγκοσμίως, η Estée Lauder συνεχίζει να εμπνέεται από την ιδρύτρια της, την κυρία Estée Lauder και την πίστη της στις άπειρες δυνατότητες του γυναικείου φύλου κι έτσι ανακοινώνει  την έναρξη λειτουργίας του Estée Lauder Emerging Leaders (ELEL) Fund, ενός φιλανθρωπικού ταμείου στο πλαίσιο του Estée Lauder Companies Charitable Foundation.

Αποστολή του ELEL Fund είναι να επαναπροσδιορίσει την ηγεσία, υποστηρίζοντας μια νέα γενιά αναδυόμενων γυναικών ηγετών και αμφισβητώντας τα στερεότυπα των φύλων στον τομέα αυτό. Το Ταμείο θα στηρίξει παγκόσμιους οργανισμούς που παρέχουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων, καλλιεργούν υποστηρικτικές κοινότητες και υποστηρίζουν ανερχόμενες ηγέτιδες με τολμηρό όραμα αλλαγής.

Το brand πραγματοποίησε μια αρχική επένδυση ύψους 1 εκατ. δολαρίων στο ELEL Fund, το οποίο θα στηρίξει οργανισμούς που σχετίζονται με την αποστολή αυτή. Η Vital Voices, ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επενδύει σε γυναίκες ηγέτες, έχει επιλεγεί ως ο πρώτος συνεργάτης του προγράμματος του ELEL Fund, το οποίο ξεκινά τον Ιούλιο του 2022. Πρόσθετες επιχορηγήσεις από το Ταμείο ELEL θα ανακοινωθούν το επόμενο έτος.