5 συμβουλές που οι γυναίκες με λεπτά μαλλιά δεν ακούν αρκετά

Η ρουτίνα περιποίησης, τα κουρέματα και τα χρώματα μαλλιών που θα κάνουν τα μαλλιά σας να δείχνουν πιο υγιή, δυνατά και πλούσια.

Τα λεπτά μαλλιά αν και λόγω κληρονομικότητας μπορεί να απασχολούν γυναίκες κάθε ηλικίας, είναι πιο συχνό χαρακτηριστικό των γυναικών που έχουν περάσει τα 50. Αυτό συμβαίνει διότι μετά την εμμηνόπαυση, η παραγωγή κερατίνης, που αποτελεί βασικό συστατικό της τρίχας, ξεκινά να μειώνεται με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται πιο ξηρά, λεπτά και εύθραυστα. Για να τα βοηθήσετε να ανακτήσουν το χαμένο τους όγκο και να δείχνουν πλούσια και υγιή, δεν έχετε παρά να υιοθετήσετε ένα από τα δεκάδες κομψά κοντά κουρέματα για λεπτά μαλλιά, αλλά και μια ρουτίνα περιποίησης που θα τα θρέψει σε βάθος. Ακολουθούν 5 συμβουλές που πρέπει σίγουρα να ακολουθήσετε:

Λεπτή τρίχα  | Ακολουθήστε μια at home θεραπεία  

Το συχνό styling με heat tools, αλλά και οι βαφές μπορούν να επιδεινώσουν την υγεία των μαλλιών και να τα κάνουν να δείχνουν ακόμα πιο θαμπά και εύθραυστα. Για να ενισχύσετε την υγεία τους, εμπλουτίστε το οπλοστάσιο της ομορφιάς σας με το No.Breaker, το καινοτόμο υβριδικό leave-in προϊόν της Sebastian

5 συμβουλές που οι γυναίκες με λεπτά μαλλιά δεν ακούν αρκετά

Ως υβριδικό προϊόν προσφέρει 2 οφέλη: περιποίηση και styling. Αυτό το bonding spray, με σύνθεση που περιέχει μηλικό οξύ (PLEX), εισχωρεί βαθιά μέσα στην τρίχα και επαναφέρει ακόμα και τα πιο επιβαρυμένα μαλλιά εξαιτίας χρήσης θερμικών εργαλείων και χημικών τεχνικών. Επανορθώνει, δυναμώνει, χαρίζει απαλότητα, δημιουργεί νέους δεσμούς στις ίνες της τρίχας και προσφέρει έως 99% λιγότερο σπάσιμο της τρίχας, ενώ παράλληλα διατηρεί το φυσικό σχήμα και όγκο των μαλλιών.

Η ένταξή του στη ρουτίνα σας είναι πολύ απλή: Μία φορά την εβδομάδα εφαρμόστε σε νωπά μαλλιά, μετά το σαμπουάν ή το conditioner, από απόσταση 15εκ. από τις ρίζες ως τις άκρες. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Λεπτή τρίχα | Υιοθετήστε ένα κοντό κούρεμα για λεπτά μαλλιά

product

Για να ενισχύσετε τον όγκο στα μαλλιά σας, αντισταθείτε στην τάση της εποχής και αποφύγετε το πολύ μακρύ μήκος και το έντονο φιλάρισμα. Προτιμήστε τα blunt κουρέματα ή έστω εκείνα που έχουν πολύ διακριτικά, μακριά layers. Για τη ποιότητα της τρίχας σας, ιδανική θεωρείται η υιοθέτηση ενός κοντού cut, που θα ενισχύσει τον όγκο της κουπ σας. Η λίστα με τα πιο κολακευτικά κοντά κουρέματα για λεπτά μαλλιά περιλαμβάνει το πάντα κομψό κοντό και μακρύ καρέ, τα τολμηρά pixies και τα εξαιρετικά σύγχρονα shags.

Λεπτή τρίχα | Επιλέξτε ένα κολακευτικό  χρώμα μαλλιών

product

Οι μονοχρωμίες είναι σίγουρα η πιο ασφαλής επιλογή για το δικό σας τύπο μαλλιών. Αν ωστόσο θέλετε να πειραματιστείτε περισσότερο, δοκιμάστε να σκουρύνετε τις ρίζες σας, υιοθετώντας το δημοφιλές grown out root look. Η σταδιακή αντίθεση στα χρώματα θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση πιο πυκνών και πλούσιων μαλλιών.

Εξίσου κολακευτικές είναι επίσης οι ανταύγειες που πλαισιώνουν το πρόσωπο και τα babylights, καθώς μπορούν να δώσουν την ψευδαίσθηση όγκου στα μαλλιά.

Λεπτή τρίχα | Διατηρήστε το styling minimal

Η εφαρμογή πολλών προϊόντων styling μπορεί να "βαρύνει" την τρίχα και να στερήσει από τα μαλλιά τον όγκο. Αφού λουστείτε με το ανάλαφρο σαμπουάν Dark Oil της Sebastian και ενυδατώσετε τα μαλλιά σας με τη θρεπτική μάσκα Dark Oil, κρατήστε την hairstyling ρουτίνα σας μίνιμαλ, ολοκληρώνοντας κάθε σας χτένισμα με το ενυδατικό έλαιο της ίδιας σειράς.

Sebastian

Λίγες μόνο σταγόνες από αυτό το εξαιρετικά ανάλαφρο έλαιο αρκούν για να γίνουν τα μαλλιά μεταξένια, λαμπερά και πλούσια. Σε αντίθεση με άλλα έλαια, που απλά χαρίζουν λάμψη στα μαλλιά, το Dark Oil, αναδομεί και θρέφει την τρίχα από μέσα προς τα έξω, ενισχύοντας τον όγκο των μαλλιών και διευκολύνοντας το styling. Μεγάλο του plus είναι και το υπέροχο άρωμα με νότες από σανταλόξυλο, κέδρο και αργκάν, με το οποίο "τυλίγει" τα μαλλιά. 

product

Λεπτή τρίχα | Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή 

Εάν θέλετε να δείτε τα μαλλιά σας να μεταμορφώνονται και να δείχνουν ολοένα και πιο δυνατά, γεμίστε το πιάτο σας με καλές πηγές πρωτεΐνης και λιπαρών, φρούτα και λαχανικά, και φροντίστε να μην παραλείπετε γεύματα.

info
www.sebastianprofessional.com/en-GB