Οι πιο εύκολοι τρόποι να μειώσετε αισθητά την κυτταρίτιδα

Ακολουθήστε τα βήματα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το 85% των γυναικών εμφανίζει κυτταρίτιδα οπότε δεν χρειάζεται να νιώθετε περίεργα με την όψη φλοιού πορτοκαλιού που έχετε παρατηρήσει στο σώμα σας, διότι δεν είστε μόνη. Οι ειδικοί τονίζουν διαρκώς πως η κυτταρίτιδα σχετίζεται άμεσα με την κληρονομικότητα. 

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι για να μειώσετε την κυτταρίτιδα. Το κατάλληλο μασάζ στο σώμα ανήκει στις παλιές πρακτικές και πραγματικά δουλεύει, ενώ είναι προσιτό για όλες. Ωστόσο υπάρχουν και μερικά ακόμα trick που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την κυτταρίτιδα. 

#1 Διατροφή

Αν έχετε περιττά κιλά, η μείωση του βάρους σας θα βοηθήσει στη μείωση της κυτταρίτιδας. Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή για εγγυημένα αποτελέσματα, που σημαίνει πολλά φρούτα και λαχανικά, κρέας και ψάρι. Θα πρέπει, επίσης, να ελαττώσετε το αλάτι στο φαγητό και να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες νερού για να αποτρέψετε την κατακράτηση υγρών.

#2 Γυμναστική

Κάντε stretching! Μια πολύ απλή άσκηση που μπορείτε να κάνετε καθημερινά. Ξαπλώνετε στο έδαφος, αγκαλιάζετε τα γόνατα πάνω από το στήθος και μένετε σε αυτή τη στάση 3′. Με αυτή την άσκηση γίνεται διάταση σε μηρούς και γλουτούς και αυξάνετε την αιμάτωση. Μεταξύ άλλων μπορείτε να εντάξετε στο πρόγραμμά σας την αερόβια γυμναστική και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. 

#3 Αντικυτταριδικά προϊόντα όλο τον χρόνο

Μπορείτε να υιοθετήσετε μια πολύ καλή καθημερινή συνήθεια λοιπόν όλο το χρόνο. Κρέμες κατά της κυτταρίτιδας στο σώμα με βάση την καφεΐνη, το ginger κεκρόπια και acai berry, είναι από τις ιδανικότερες που μπορείτε να βάζεις στο σώμα σας.

Πηγή: Madamefigaro.gr