Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε με το αντηλιακό

Αυτό το καλοκαίρι, μην παραλείψετε να προστατέψετε από τον ήλιο τα σημεία στα οποία συχνά ξεχνάμε να απλώσουμε αντηλιακό!

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σε ό,τι έχει να κάνει με το αντηλιακό όλες μας, λίγο έως πολύ, γνωρίζουμε αρκετά. Είστε όμως σίγουρες ότι τα γνωρίζετε όλα σχετικά με την εφαρμογή του;

Για παράδειγμα, το πιθανότερο είναι ότι έχετε διαβάσει, ξέρετε και ακολουθείτε την συμβουλή να εφαρμόζετε το αντηλιακό σας 20 λεπτά τουλάχιστον πριν την έκθεσή σου στον ήλιο καθώς και ότι πρέπει να το ανανεώνετε διαρκώς.

Επιπλέον, γνωρίζετε τις διαφορές ανάλογα με τους δείκτες προστασίες καθώς και τα λάδια μαυρίσματος. Όπως επίσης, έχετε κατά νου ότι δεν χρησιμοποιείτε το περσινό αντηλιακό αλλά προμηθεύεστε κάθε χρόνο νέο, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Τι ίσως όμως δεν γνωρίζετε;

Ότι υπάρχουν μέρη επάνω στο σώμα μας, τα οποία ξεχνάμε και αφήνουμε ΔΙΑΡΚΩΣ εκτεθειμένα με ανυπολόγιστες έπειτα συνέπειες. Σας πάει άραγε το μυαλό ποια είναι αυτά;

Βασικό σημείο που ξεχνάμε, όχι μόνο κατά την εφαρμογή του αντηλιακού, είναι ο λαιμός, ένα σημείο του σώματος που μαρτυρά την ηλικία μιας γυναίκας καθώς δεν επιδέχεται διόρθωσης. Μην περιορίζεστε, λοιπόν, μόνο μέχρι το πηγούνι και τα κόκκαλα του προσώπου, συνεχίστε και λίγο παρακάτω!

Δεύτερο μέρος και προέκταση του λαιμού είναι το ντεκολτέ. Μιας και είναι ένα σημείο ιδιαίτερα εκτεθειμένο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι γυναίκες δείχνουμε αρκετό ζήλο προκειμένου να αποκτήσει μπρούτζινο χρώμα, με αποτέλεσμα ύστερα από κάποια χρόνια να το "στολίζουν" μερικές καφέ κηλίδες.

Επόμενο μέρος είναι τα χέρια. Μπορεί να εφαρμόζετε το αντηλιακό με την βοήθειά τους, όμως η από πάνω τους πλευρά μένει πάντα χωρίς προϊόν. Τα χέρια είναι ένα ακόμα σημείο – αυτόπτης μάρτυρας της ηλικίας μας γι’ αυτό φρόντισε να μην τα ταλαιπωρείς κι άλλο.

Τα αυτιά μπορεί να μην φωνάζουν από μακριά τις δεκαετίες που έχουμε διανύσει, ωστόσο αρκετά συχνά πέφτουν θύματα του ήλιου με αποτέλεσμα να γεμίζουν φουσκάλες και να ξεφλουδίζουν.

Τέλος, το κουτουπιέ είναι ένα ακόμα σημείο που εκτίθεται διαρκώς στον ήλιο αλλά δεν προστατεύεται επαρκώς. Δεν είναι λίγες οι φορές όπως θα έχετε παρατηρήσει ότι τα πόδια είναι πιο μαυρισμένα από τις γάμπες!

Πηγή: Missbloom.gr