Τα πιο συνηθισμένα λάθη στον καθαρισμό προσώπου

Τα κάνουν ακόμα και οι πιο "έμπειρες" στη φροντίδα της επιδερμίδας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο καθαρισμός προσώπου μοιάζει απλός: πλύσιμο, απολέπιση, ξέπλυμα και τέλος. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες στις οποίες συχνά δεν δίνουμε σημασία και μπορεί στο μέλλον θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην επιδερμίδα.

Τα χέρια δεν είναι καθαρά

Αν και μπορεί να φαίνεται υπερβολικό να πλένουμε τα χέρια μας πριν αυτά καλυφθούν με… καθαριστικό προσώπου, είναι σημαντικό να φροντίζουμε ώστε το πρόσωπο να εκτίθεται σε όσο το δυνατόν λιγότερα βακτήρια.

Χρησιμοποιούμε συνεχώς τα ίδια προϊόντα

Λατρεύουμε το νερό καθαρισμού αυτό το καλοκαίρι. Το θέμα είναι πως όσο καταπληκτικά αποτελέσματα κι αν έχει για τη σύσταση της επιδερμίδας σας τώρα, αυτό θα αλλάξει όταν έρθει ο χειμώνας. Ο καιρός επιδρά σημαντικά στην επιδερμίδα και είναι σημαντικό τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της. Επιπλέον, η επιδερμίδα "θυμάται" τα προϊόντα – δηλαδή αν χρησιμοποιούμε συνέχεια τα ίδια, κάποια στιγμή θα είναι λιγότερα αποτελεσματικά.

Κάνουμε πολύ συχνά απολέπιση

Η συχνή απολέπιση ξηραίνει την επιδερμίδα και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και αποχρωματισμό της επιδερμίδας. Προτιμήστε να κάνετε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα.

Απλώνουμε το καθαριστικό προσώπου με λάθος τρόπο

Ο σωστός τρόπος να απλώνουμε το καθαριστικό προσώπου είναι ανοδικά. Βάλτε λίγο προϊόν στις άκρες των δαχτύλων και ξεκινήστε να κάνετε μασάζ στο πρόσωπο με μικρές, κυκλικές κινήσεις.

Η θερμοκρασία του νερού δεν είναι σωστή

Το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους και διευκολύνει το προϊόν να κάνει τη δουλειά που πρέπει. Το κρύο νερό κλείνει τους πόρους και εμποδίζει τους ρύπους να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα. Οπότε, το σωστό είναι να ξεκινάμε με ζεστό νερό και να ολοκληρώνουμε τον καθαρισμό προσώπου με κρύο.

Πλένουμε το πρόσωπο και… τέλος

Ο καθαρισμός προσώπου δημιουργεί τον "λευκό καμβά" για να συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα προϊόντα που είναι αναγκαία για την επιδερμίδα, όπως η ενυδατική κρέμα.

Πηγή: Shape.gr