Προσοχή: Ο κλιματισμός προκαλεί ρυτίδες

Η δουλειά είναι απαιτητική. Αυτό όμως δε χρειάζεται να φαίνεται στο δέρμα μας. Νέες οδηγίες ομορφιάς προστατεύουν την επιδερμίδα από ένα οκτάωρο που την καταπονεί.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Λεπτές γραμμές, ρυτίδες, χαλάρωση, θαμπή και κουρασμένη όψη είναι –πιθανώς– μερικά από τα ψεγάδια που άφησε στο πρόσωπό σας ένα απαιτητικό οκτάωρο στο γραφείο. Επειδή όμως οι υποχρεώσεις και τα deadlines το πιο πιθανό είναι ότι θα έχουν πάντα προτεραιότητα, τουλάχιστον προστατέψτε το δέρμα σας.

Mειώστε τις ρυτίδες που προκαλεί ο κλιματισμός

Ο ξηρός αέρας του air condition αφυδατώνει το δέρμα. Το καταλαβαίνουμε όταν ύστερα από μερικές ώρες στο γραφείο νιώθουμε την επιδερμίδα του προσώπου να τραβάει και να στεγνώνει. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Όσο πιο στεγνό είναι το δέρμα τόσο πιο γρήγορα θα αποτυπωθούν τα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο. Όταν ο αέρας είναι ξηρός, κυριολεκτικά ρουφάει την υγρασία της επιδερμίδας αφήνοντάς τη στεγνή και αναδεικνύοντας έτσι και την παραμικρή ρυτίδα.

Τι μπορούμε να κάνουμε

Για να αποφύγετε το φαινόμενο της ξηρότητας, η λύση κρύβεται στη σωστή ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εκτός από το να πίνετε 2 λίτρα νερό και να καταναλώνετε πολλά φρούτα και λαχανικά, είναι απαραίτητο να ενυδατώνετε το δέρμα σας πριν φύγετε για το γραφείο και να έχετε πάντα ένα ενυδατικό προϊόν στο συρτάρι. Αναζητήστε φόρμουλες που περιέχουν "στεγανωτικά" στοιχεία, όπως η γλυκερίνη, τα φυτικά έλαια (για παράδειγμα, από αβοκάντο) και τα λιπαρά οξέα. Σε περίπτωση που δε θέλετε να αλλοιωθεί το μακιγιάζ χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό σπρέι προσώπου.

Πηγή: Shape.gr