Τέλειο μανικιούρ στο σπίτι σε 5 βήματα

Τα πιο αποτελεσματικά tricks που εξασφαλίζουν άψογο αποτέλεσμα.

Ένα τέλειο μανικιούρ στο σπίτι είναι αυτό που θέλουμε όλες όσες δεν έχουμε όρεξη να μπλέκουμε με ραντεβού και να σπαταλήσουμε ένα σωρό χρόνο και χρήματα για να έχουμε περιποιημένα χέρια.

Όμως, πώς θα κάνουμε το μανικιούρ στο σπίτι θα είναι εξίσου άψογο με το επαγγελματικό μανικιούρ; Αυτά 5 super tricks θα βοηθήσουν:

Λιμάρετε τα νύχια πριν τα ξεβάψετε

Πριν ξεβάψετε το μανό της προηγούμενης εβδομάδας, χρησιμοποιήστε μια λίμα για να δώσετε σχήμα στα νύχια. Το μανό προσφέρει επιπλέον αντοχή στα νύχια που τείνουν να σπάνε και να ξεφλουδίζουν, ενώ από την άλλη, οι διαφορές είναι πιο εμφανείς στα βαμμένα νύχια οπότε τα νύχια σου θα έχουν πιο ομοιόμορφο σχήμα και μήκος.

Bonus tip για τέλειο μανικιούρ στο σπίτι: Αν έχετε εύθραυστα νύχια, το στρογγυλό ή οβάλ σχήμα είναι καλύτερα από το τετράγωνο. Τα παραπάνω σχήματα είναι πιο ισχυρά λόγω δομής, αλλά έχουν και λιγότερες άκρες και γωνίες που θα μπορούσαν να πιαστούν κάπου και να σπάσουν.

Χρησιμοποιήστε τους αντίχειρες

Η πιο αποκαλυπτική ένδειξη ενός βιαστικού μανικιούρ στο σπίτι είναι το μανό που "βάφει" τα πετσάκια. Αν συνήθως χρησιμοποιείτε ένα ξύλινο στικ ή μπατονέτα για να το διορθώσετε, έχουμε να προτείνουμε μια καλύτερη λύση: χρησιμοποιήστε το νύχι του αντίχειρα για να καθαρίσετε τα υπόλοιπα δάχτυλα γύρω γύρω από τα νύχια. Με αυτόν τον τρόπο έχετε σαφώς περισσότερο έλεγχο απ’ ό,τι με το ξυλάκι, δεν υπάρχει φόβος να "τραυματίσετε" το νύχι και επιπλέον, επειδή η άκρη του νυχιού είναι πολύ πιο λεπτή μπορείτε να διορθώσετε τέλεια τυχόν λάθη!

Bonus tip για τέλειο μανικιούρ στο σπίτι: Πιθανότατα εξυπακούεται, αλλά θα το πούμε ξανά. Βάψτε τελευταίους τους αντίχειρες για να μη χαλάσετε το χρώμα όσο προσπαθείτε να διορθώσετε τα υπόλοιπα νύχια.

Ο καλύτερος τρόπος να ελέγξετε εάν στέγνωσε το μανό

Ξέρετε ότι πρέπει να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς η μία στρώση του μανό πριν απλώσετε την επόμενη – επειδή όμως οι φόρμουλες των προϊόντων (και ο χρόνος στεγνώματος) διαφέρουν πολύ, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το μανό σου έχει στεγνώσει. Αγγίξτε τα βαμμένα νύχια με τα χείλη. Το δέρμα των χειλιών είναι λεπτό και πολύ ευαίσθητο, έτσι θα καταλάβετε από την αίσθηση αν έχει στεγνώσει ή όχι.

Διορθώστε τα λάθη

Έχει συμβεί σε όλες μας – πάμε να πιάσουμε κάτι, τα νύχια δεν έχουν στεγνώσει εντελώς και πάει στράφι όλη η προσπάθεια. Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε από την αρχή. Αν είναι μικρή η ζημιά (π.χ. ένα αποτύπωμα από άλλο δάχτυλο), περάστε μια μικρή ποσότητα topcoat πάνω από την ατέλεια. Το πινέλο και το βερνίκι θα λειάνουν τέλεια το χρώμα. Αν έχει φύγει το χρώμα από ένα σημείο και φαίνεται το γυμνό νύχι από κάτω, αφήστε το μανό να στεγνώσει εντελώς και στη συνέχεια βρέξτε ένα βαμβάκι σε ασετόν και λείανετε τα σημεία του βερνικιού που μπορεί να "προεξέχουν". Βάψτε ένα μικρό μπάλωμα χρώματος επάνω στο γυμνό νύχι και αφήστε το να στεγνώσει πριν περάσετε άλλο ένα στρώμα όλο το νύχι. Τέλειο αποτέλεσμα!

Bonus tip για τέλειο μανικιούρ στο σπίτι: Αν δεν έχετε χρόνο για αυτά τα tricks επιδιόρθωσης, μπορείτε πάντα να καλύψετε τα λάθη στο μανικιούρ κάτω από μια στρώση βερνικιού με γκλίτερ. Γιατί, πραγματικά, δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην μπορεί να διορθώσει λίγη λάμψη!

Αφαιρέστε τους λεκέδες

Τα λεκιασμένα νύχια είναι συχνά η ανεπιθύμητη παρενέργεια του ερασιτεχνικού μανικιούρ. Αντί να προσπαθήσετε να απομακρύνετε τους αποχρωματισμούς λιμάροντας την επιφάνεια των νυχιών –κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν θα πρέπει να κάνετε ποτέ–, διαλύστε μια ταμπλέτα για τεχνητές οδοντοστοιχίες σε ένα ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου και μουλιάστε μέσα τα νύχια για δύο λεπτά. Θα εκπλαγείτε από το πόσο καθαρά και υγιή θα δείχνουν.

Πηγή: Shape.gr