4 κανόνες για όμορφο πρόσωπο και σώμα

Αυτές οι κινήσεις θα αλλάξουν το πρόσωπο και το σώμα σας – αποδεδειγμένα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Σινσινάτι, οι οποίοι δημοσίευσαν μελέτη στο Evolution and Human Behavior, "η ομορφιά είναι μόνο το γαρνίρισμα πάνω από ένα ήδη υγιεινό κύριο πιάτο, δηλαδή το κερασάκι στην τούρτα ενός υγιούς οργανισμού".

Και, σύμφωνα με τους ειδικούς της μελέτης, ο ορισμός της καλής υγείας δεν είναι αυτό που οι περισσότερες γυναίκες απεύχονται, δηλαδή ώρες πάνω σε ένα διάδρομο ή οι δίαιτες πείνας.

"Η πρόληψη από το διαβήτη, την κατάθλιψη ή την υπέρταση, ακόμα και η προσπάθεια του εαυτού σου να νικήσεις την κόπωση έχουν θεαματικά αποτελέσματα στην εξωτερική σου εμφάνιση" επισημαίνεται στην έρευνα, δίνοντας και τις κυριότερες κατευθυντήριες γραμμές για όμορφη επιδερμίδα, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

1 Πείτε "ναι" στα νέα ελιξίρια ομορφιάς

Υπάρχουν δεκάδες επιστημονικές αναφορές οι οποίες θεωρούν το μουρουνέλαιο που έχει υποστεί ζύμωση το Άγιο Δισκοπότηρο των κοσμητολόγων, χάρη στην ιδιότητά του να χαρίζει υγιή μαλλιά, δέρμα και νύχια.

Συν του ότι επιταχύνει τις διαδικασίες ομαλοποίησης της επιδερμίδας με τάση προς ακμή και φλεγμονές.

Από την άλλη, το λάδι (και το βούτυρο) καρύδας προστατεύει το δέρμα από τη δημιουργία ελεύθερων ριζών και η αντιγηραντική του δράση οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης E και φυσικών καροτένιων. Απλώστε το σκέτο ή ανακατεμένο με άλλα αιθέρια έλαια για να σβήσετε ρυτίδες, να αντιμετωπίσετε εκζέματα, να επουλώσετε την ακμή ή να μειώσετε την κυτταρίτιδα.

2 Κοιμηθείτε περισσότερο, κάντε περισσότερες μάσκες

Σε γενικές γραμμές, χαλαρώστε περισσότερο. Ένα ζεστό μπάνιο με αφρούς και αιθέρια έλαια, μια απολαυστική κρέμα προσώπου και κατόπιν ένας ήρεμος ύπνος, πέρα από ευλογία για το δέρμα σας, αποτελούν και μια μοναδική ευκαιρία να χαλαρώνετε όποτε αισθάνεστε κόπωση, στρες ή ακόμα και θλίψη.

3 Σταματήστε να είστε τεμπέλα

Υπάρχουν φορές που δεν έχετε όρεξη ούτε για ένα ντους στο τέλος μιας πολύ κοπιαστικής ημέρας στη δουλειά. Ή που η φούρια δε σας επιτρέπει να απλώσετε την ενυδατική σας πριν φύγετε από το σπίτι. Αλλά έτσι, σταδιακά, εγκαταλείπετε τη νεότητά σας στη μοίρα της.

Μια τυπική πρωινή ρουτίνα ομορφιάς (καθαρισμός, ενυδατική, ορός, κρέμα ματιών, λίγο μακιγιάζ, μια στρώση μάσκαρα και δυο πινελιές κραγιόν) απαιτεί 5 λεπτά της ώρας και σας χαρίζει τόνους ενέργειας και αυτοπεποίθησης. Παρόμοια, μια τυπική βραδινή ιεροτελεστία (μπάνιο, απολέπιση, μάσκα και κρέμα νύχτας) ανανεώνει τα κύτταρα της επιδερμίδας.

Πηγή: Shape.gr