10 απλές συνήθειες που θα σας κάνουν να δείχνετε νεότερη

Είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι να κρύψετε χρόνια από την εμφάνισή σας και μάλλον δεν τους έχετε σκεφτεί.

Γιατί απλώς να μεγαλώνετε όμορφα όταν μπορείτε να μεγαλώνετε εξακολουθώντας να δείχνετε νέα; Αυτές οι πολύ απλές κινήσεις θα σας κάνουν να δείχνετε λαμπερή,νεανική και γεμάτη φρεσκάδα και ενέργεια κάθε μέρα.

Χαμογελάστε

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που έγινε πριν λίγα χρόνια, οι ερευνητές ζήτησαν από όσους συμμετείχαν να εκτιμήσουν την ηλικία διάφορων ατόμων βλέποντας τη φωτογραφία τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι εκτιμήσεις ήταν πιο ακριβείς στα πρόσωπα που είχαν ουδέτερη έκφραση, ενώ όσα ήταν χαμογελαστά φάνηκαν στους περισσότερους πολύ νεότερα από την πραγματική ηλικία τους.

Φροντίστε τα φρύδια σας

Καθώς μεγαλώνετε, τα γεμάτα και σωστά σχεδιασμένα φρύδια είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να δώσετε ένα σταθερό σχήμα στο πρόσωπο (το περίγραμμα του οποίου αρχίζει να γίνεται όλο και πιο χαλαρό). 

Χρησιμοποιήστε κρέμα χεριών

Ξέρετε ότι τα χέρια είναι ένα από τα πρώτα σημεία του σώματος που προδίδουν την ηλικία σου. Βάζετε καθημερινά μια κρέμα χεριών με δείκτη SPF για να τα διατηρείτε απαλά και χωρίς κηλίδες και πανάδες που τα κάνουν να δείχνουν γερασμένα. Επιπλέον, μια φορά την εβδομάδα κάντε απολέπιση στην επιδερμίδα τους αναμιγνύοντας αλάτι με χυμό λεμονιού και τρίβοντας το μείγμα πάνω στο δέρμα με μια μαλακή οδοντόβουρτσα.

Μην βάφεστε έντονα

Αποφύγετε το βαρύ μέικ απ που εισχωρεί στις ρυτίδες τονίζοντάς τες και προτιμήστε μια ελαφριά ενυδατική βάση και λίγο ρουζ σε ένα φυσικό χρώμα που σε κάνει να μοιάζετε ελαφρώς αναψοκοκκινισμένη.

Κάντε γυμναστική 4 φορές την εβδομάδα

Δεν θα σας βοηθήσει μόνο να διατηρείτε το ιδανικό για εσάς βάρος αλλά επιπλέον θα σας βοηθήσει να έχει σωστή στάση σώματος που είναι πολύ σημαντική για να δείχνει η φιγούρα σας νεανική.

Φορέστε ένα κραγιόν σε απαλή απόχρωση

Τα κόκκινα αλλά και τα σκούρα κραγιόν είναι πολύ εντυπωσιακά, αλλά κάπως "βαριά” με αποτέλεσμα να "βαραίνουν” την εικόνα σου συνολικά. Επιπλέον, κάνουν να φαίνονται πιο έντονα οι ρυτίδες του καπνιστή, αν έχεις. Αντίθετα, ένα κραγιόν σε απαλή, φυσική απόχρωση κάνει τα χείλη να δείχνουν πιο νεανικά και χαρίζει φρεσκάδα στο πρόσωπο.

Κόψτε τα μαλλιά σας σε layers

Πολλές γυναίκες προτιμούν τα μακριά ή ημίμακρα μαλλιά γιατί θεωρούν ότι είναι πιο νεανικά από τα κοντά. Εάν είστε fan των μακριών κουπ φροντίστε να έχουν layers ώστε να "μαλακώνουν” και να κολακεύουν το πρόσωπό σας. Τα μαλλιά που είναι όλα στο ίδιο μήκος κάνουν τα χαρακτηριστικά να δείχνουν πιο "βαριά”, με αποτέλεσμα να σε μεγαλώνουν. 

Κάντε λεύκανση στα δόντια σας

Τα τελευταία χρόνια η σχέση της εικόνας των δοντιών με τη νεανικότητα της συνολικής εμφάνισης έχει μελετηθεί διεξοδικά -γι' αυτό και πλέον πολλοί ειδικοί συνδυάζουν τις ιδιότητες του οδοντιάτρου με του αισθητικού γιατρού. Ένα λευκό χαμόγελο κάνει αμέσως το πρόσωπο να δείχνει πολύ πιο λαμπερό και φρέσκο. Μπορείτε να δοκιμάσετε τα ειδικά προϊόντα λεύκανσης στο σπίτι ή να κλείσετε ένα ραντεβού στον οδοντίατρό σας.

Πηγή: Madamefigaro.gr