Αλκοόλ και επιδερμίδα | Πόσο κακό κάνει το ποτό στο δέρμα;

Ξέρετε πόσο μπορεί να βλάψει το αλκοόλ την επιδερμίδα;

Το αλκοόλ προκαλεί πρήξιμο και κοκκινίλες στα σημεία που δεν σε κολακεύουν. Η guru για τη φροντίδα του δέρματος και αισθητικός των celebrities Renée Rouleau μας δίνει τις καλύτερες συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματος, ακόμη και τις μέρες που δεν φροντίζεις με τον καλύτερο τρόπο το σώμα σου.

Τα δεδομένα

Όταν γίνεται σε μεγάλο βαθμό, στερεί νερό και αντιοξειδωτικά από το δέρμα, μειώνει την κυκλοφορία του αίματος και συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία προκαλώντας ερυθρότητα και πρήξιμο.

Πώς θα βοηθήσετε την επιδερμίδα σας;

Βήμα 1

Πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό για να μειώσετε το κοκκίνισμα και το πρήξιμο. Γεμίστε το νιπτήρα ή μια φαρδιά λεκάνη με κρύο νερό και προσθέστε 15 παγάκια. Συμπληρώστε το νερό με 1/3 ενός φλιτζανιού φυσικού ανθόνερου αμαμελίδας και βυθίστε μέσα το πρόσωπό σας. Βάλτε το και βγάλτε το 10 φορές. Γιατί να το κάνετε; Σύμφωνα με τη Rouleau οι χαμηλές θερμοκρασίες συστέλουν αιμοφόρα αγγεία και διεγείρουν την αποστράγγιση των υγρών, ενώ η αμαμελίδα έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και καταπολεμά τα οιδήματα.

Βήμα 2

Χρησιμοποιήστε ενυδατικά συστατικά για να δώσετε νερό στα διψασμένα κύτταρα της επιδερμίδας. Μια παχιά στρώση βαριάς ενυδατικής κρέμας δεν θα κάνει τη δουλειά. Αντίθετα, το υαλουρονικό οξύ, το υαλουρονικό νάτριο και το νάτριο PCA είναι όλα εξαιρετικά συστατικά για να γεμίσουν τα διψασμένα κύτταρα και να τα επαναφέρουν σε μια υγιέστερη κατάσταση.

Βήμα 3

Όταν απολαμβάνετε τα ποτά σας, δεν στερείται μόνο το δέρμα και το σώμα σας από νερό αλλά και από βασικές βιταμίνες. Ενυδστώστε ξανά το σώμα σας πίνοντας νερό όλη τη μέρα και προσθέστε φρούτα στο ποτήρι σας για να ενισχύσετε την πρόσληψη αντιοξειδωτικών.

Βήμα 4

Χρησιμοποιήστε τοπικά αντιοξειδωτικά. Οι θεραπείες με βιταμίνη C και Ε μπορεί να βοηθήσουν να επιδιορθωθούν τοπικά οι ορατές φθορές από το αλκοόλ. Η βιταμίνη C είναι επίσης γνωστό πως συμβάλει στην επιδιόρθωση των αιμοφόρων αγγείων, κάτι που είναι καλό καθώς το αλκοόλ ασκούν επίσης πίεση στα μικρά αγγεία.

Πηγή: Shape.gr