5 προϊόντα ομορφιάς που μπορείτε να παραλείψετε στη ρουτίνα σας

Το Νο.3 θα σας εντυπωσιάσει.

Λόγω της τόσο μεγάλης ποικιλίας διαφορετικών προϊόντων που φιγουράρουν στα beauty counters είναι πολύ εύκολο να μπερδευτείς και να μην έχετε ιδέα τι πρέπει να αγοράσετε. Ιδού ποια προϊόντα μπορείτε να παραλείψετε στη skincare ρουτίνα σας:

1. Τονωτική λοσιόν

Στόχος του toner είναι η εξισορρόπηση των επιπέδων pH της επιδερμίδας. Αν χρησιμοποιείτε ωστόσο ήπια cleansers, που δεν επηρεάζουν το pH της επιδερμίδας, τότε μπορείτε πολύ εύκολα να το παραλείψετε.

2. Essence

Το essence είναι στην ουσία ένα ενυδατικό mist, το οποίο "προετοιμάζει" την επιδερμίδα για το επόμενο βήμα της ρουτίνας. Μπορείτε πολύ εύκολα να το παραλείψεις απλά κρατώντας την επιδερμίδα νωπή, έτσι ώστε όταν εφαρμόσετε την κρέμα σας να μπορέσει να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά της. Αν ωστόσο αγαπάτε το luxury feeling που χαρίζει, τότε be our guest.

3. Κρέμα ματιών

Αν ρίξετε μια ματιά στη λίστα των συστατικών της κρέμας ματιών σου θα δείτε ότι περιέχει πάνω κάτω τα ίδια συστατικά με μια απλή ενυδατική κρέμα. Αν δεν περιέχει κάποιο ιδιαίτερο ενεργό συστατικό, όπως ρετινόλη ή βιταμίνη C, μπορείς πολύ εύκολα να την παραλείψετε και να ενυδατώσετε την περιοχή κάτω από τα μάτια σας με την απλή ενυδατική που χρησιμοποιείτε για το υπόλοιπο πρόσωπό σας.

4. Μάσκες προσώπου

Ποιος δεν λατρεύει τις μάσκες προσώπου; Είναι όμως luxury προϊόντα. Με αυτό δεν εννοούμε ότι είναι απαραίτητα ακριβά, αλλά ότι είναι extra προϊόντα περιποίησης που δεν αποτελούν απαραίτητα αναπόσπαστο κομμάτι μιας ρουτίνας. Αν έχετε υιοθετήσει μια skincare ρουτίνα με τα κατάλληλα ενεργά συστατικά για τη δική σας επιδερμίδα, τότε οι μάσκες προσώπου μπορούν να περιοριστούν αποκλειστικά στα pampering days.

5. Ειδικές κρέμες

Ακριβώς όπως οι κρέμες για τα μάτια, έτσι και οι κρέμες για το λαιμό, τα χέρια και τα πέλματα, τις περισσότερες φορές δεν περιέχουν κάποιο ιδιαίτερο συστατικό που τις διαφοροποιεί από τις κλασικές ενυδατικές. Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα προσώπου για να ενυδατώσετε και το λαιμό σας, και την κρέμα σώματος για τα πόδια και τα χέρια σας.

Disclaimer

Το ότι δεν τα χρειάζεσαι για να αποκτήσετε όμορφη και υγιή επιδερμίδα, δεν σημαίνει ότι θα τη βλάψουν ή ότι απαγορεύεται να τα ενσωματώσετε στη ρουτίνα σας. Αν σας αρέσει να ακολουθείτε μια κορεάτικη ρουτίνα περιποίησης 10 βημάτων ή αν απλά σας προσφέρει ευχαρίστηση η εφαρμογή τους, τότε εννοείται πως αξίζουν μια θέση στο νεσεσέρ σας.

Πηγή: Missbloom.gr