Ευαισθητοποιημένο και εύθραυστο δέρμα | Όσα πρέπει να ξέρετε για να απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα συμπτώματα

Plus, μια σημαντική θεραπεία επανόρθωσης και ενίσχυσης του δέρματος από την Uriage.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για το τι συντελεί στην πρόκληση ενός ευαισθητοποιημένου δέρματος; Ποιοι ακριβώς παράγοντες συμβάλλουν ώστε η επιδερμίδα σου, σε όποιον τύπο κι αν ανήκει, να γίνεται εύθραυστη με το πέρασμα του χρόνου και να εμφανίζει διάφορες ατέλειες;

Η πληθώρα εξωτερικών ζημιoγόνων επιθέσεων στην καθημερινότητά μας, όπως η ρύπανση, η έκθεση στον ήλιο, ο καπνός του τσιγάρου, λεπτά σωματίδια, άγχος προκαλούν την ευθραυστότητα στο δέρμα. Πώς; Με τις ουσίες που ονομάζουμε ξενοβιωτικά, ένζυμα δηλαδή που δεν παράγονται φυσικά από το ανθρώπινο σώμα, και που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονώδη αντίδραση. Το αποτέλεσμα; Η ικανότητά του να είναι τόσο διαπερατό όσο και αδιαπέραστο διαταράσσεται, παράγοντας φανερά εξωτερικά σημάδια.

Πώς δημιουργούνται η θαμπή όψη, οι λεπτές γραμμές και το ελαφρύ κοκκίνισμα;

Η ρύπανση και τα ξενοβιοτικά προκαλούν ενεργοποίηση μηχανισμών που οδηγούν στην εμφάνιση συμπτωμάτων και σημαδιών στο πρόσωπο. Ξεκινά με φυσικά συμπτώματα όπως αίσθηση δυσφορίας, σφίξιμο ή αίσθηση καύσου σε καθημερινή βάση. Οι ορατές πτυχές αυτών των διαταραχών εμφανίζονται ως: θαμπή όψη, σημάδια κούρασης, λεπτές γραμμές, ατέλειες και ελαφρύ κοκκίνισμα. Με αυτό τον τρόπο το δέρμα εφιστά την προσοχή σε αυτή την ευθραυστότητα και σηματοδοτεί την ανάγκη του για ανακούφιση.

Τι συμβαίνει με την απορρύθμιση του μικροβιώματος του δέρματος;

Το μικροβίωμα του δέρματος ή δερματική χλωρίδα έχει μία πολύ σημαντική λειτουργία φραγής που προστατεύει από την εξάπλωση ορισμένων παθογόνων, γνωστών ως "κακά βακτήρια". Η ποικιλομορφία του είναι απαραίτητη και μοναδική για κάθε άτομο. Αλλά όταν διαταράσσεται η ισορροπία του από μια κακή διατροφή και υγιεινή ή εξωτερικές επιθέσεις, όπως η ρύπανση, η χρήση προστατευτικής μάσκας, ή οι κλιματικές αλλαγές, το μικροβίωμα καταλήγει να μεταβάλλεται. Η λειτουργία φραγμού μειώνεται δραστικά, με τα συμπτώματα τότε να ποικίλλουν: συχνά κανείς νιώθει μια θαμπή και ακανόνιστη όψη ερυθρότητας, αίσθηση δυσφορίας και πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο missbloom.gr