Νήματα προσώπου νέας γενιάς | Το μυστικό για ανώδυνο και αναίμακτο λίφτινγκ

Για μια πιο νεανική εμφάνιση.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Συμβαίνει σε όλες. Μετά τα τριάντα αρχίζουν να εμφανίζονται κάποια σημάδια στο πρόσωπο που δεν υπήρχαν πριν. Λεπτές γραμμές, ρυτίδες και χαλαρό δέρμα. Η διαδικασία γήρανσης ξεκινάει σταδιακά, μέχρι που μια μέρα, καθώς κοιτάζεστε στον καθρέφτη, συνειδητοποιείτε ότι τραβάτε με τα δάχτυλα το δέρμα προς τα πίσω στους κροτάφους σας και αναρωτιέστε πότε και πώς συνέβη η χαλάρωση στο πρόσωπό σας. Βέβαια, το σημαντικό είναι πώς μπορείτε να αποκαταστήσετε το πρόβλημα άμεσα και ανώδυνα, με νήματα προσώπου νέας γενιάς, χωρίς επεμβατική τεχνική. Εξηγεί τον τρόπο ο Δερματολόγος Dr. Τζερμιάς, εξειδικευμένος στην Οξφόρδη, Συνιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) και Επιστημονικός Διευθυντής στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics.

Για περιπτώσεις γραμμών έκφρασης, όπως οι ρυτίδες στο μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια, στις εξωτερικές γωνίες των ματιών, αλλά και στις γραμμές επάνω από το άνω χείλος, οι εγχύσεις βοτουλινικής τοξίνης (μπότοξ) αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με απόλυτη ασφάλεια και προσφέρουν άριστο φυσικό αποτέλεσμα. Επίσης, η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι κατάλληλη για λείανση ρυτίδων και αποκατάσταση του χαμένου όγκου του δέρματος. Όμως, εάν παρατηρείτε πώς τα μάγουλά σας είναι "βυθισμένα” ή εάν το δέρμα του προσώπου εμφανίζει βαθιές ρυτίδες, έχει χαλαρώσει και έχει χάσει το σφριγηλό του περίγραμμα, τότε χρειάζεται ανόρθωση με νήματα νέας γενιάς.

Πώς λειτουργούν τα νήματα προσώπου νέας γενιάς;

Τα νήματα νέας γενιάς αποτελούν το σύγχρονο και αναίμακτο λίφτινγκ για την αποκατάσταση της σφριγηλότητας του δέρματος σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Ανάλογα με το βαθμό σοβαρότητας και το επιθυμητό αποτέλεσμα, χρησιμοποιούνται νήματα διαφορετικού τύπου με κορυφαία τα βιοσυμβατά και βιοδιασπώμενα νήματα Aptos. Τα νήματα τοποθετούνται μόνο από πλαστικό χειρουργό πιστοποιημένο για εφαρμογή νημάτων, ο οποίος φροντίζει με περίτεχνο τρόπο για την έλξη, ανόρθωση και στήριξη των χαλαρωμένων ιστών. Η διαδικασία εφαρμογής των νημάτων γίνεται με τοπική αναισθησία, χωρίς τομές και ολοκληρώνεται σε μισή ώρα. Τα νήματα δεν αφήνουν κανένα σημάδι στο δέρμα, ενώ τα Aptos απορροφώνται από τον οργανισμό χωρίς να χάσουν καθόλου τη σταθερότητά τους καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής τους, τουλάχιστον 2 χρόνια από την εφαρμογή τους.

Πλεονεκτήματα των νημάτων προσώπου νέας γενιάς

Εκτός από το ότι προσφέρουν θεαματικό λίφτινγκ χωρίς επεμβατική τεχνική, τα νήματα νέας γενιάς χαρακτηρίζονται από διάφορα πλεονεκτήματα. Πρώτο και σπουδαιότερο είναι η ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα. Το κολλαγόνο βρίσκεται σε όλο το σώμα και ιδιαίτερα στο δέρμα και τους συνδετικούς ιστούς. Είναι μία πρωτεΐνη που ευθύνεται για τη δομή και την ανθεκτικότητα του δέρματος. Με την ηλικία, η παραγωγή της όλο και ελαττώνεται, με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο λεπτό και να χάνει τον νεανικό όγκο του. Τα νήματα νέας γενιάς δραστηριοποιούν το σώμα ώστε να παράγει περισσότερο κολλαγόνο και έτσι ο ρόλος της στήριξης των ιστών, που προσφέρουν από μόνα τους, ενισχύεται με την συνεχή στήριξη από το κολλαγόνο, που δημιουργείται από το ίδιο το σώμα. Επίσης, ακόμη και όταν απορροφηθούν τα νήματα από τον οργανισμό, το κολλαγόνο συνεχίζει να παράγεται για μεγάλο χρονικό διάστημα για να ανανεώνει το δέρμα εσωτερικά, αλλά και για να διατηρεί σφριγηλό το περίγραμμα του προσώπου. Ένα ακόμη πλεονέκτημα των νημάτων είναι πως τα αποτελέσματα του λίφτινγκ είναι ορατά αμέσως μόλις τελειώσει η σύντομη διαδικασία εφαρμογής τους. Τελευταίο και σημαντικό πλεονέκτημα είναι πως τα νήματα νέας γενιάς αναζωογονούν το πρόσωπο με φυσικό τρόπο, χωρίς να αλλάζουν ή να παραμορφώνουν τα χαρακτηριστικά του. Φροντίζουν, απλά, να τοποθετηθούν οι ιστοί στην αρχική τους θέση, όπως ήταν δηλαδή, προτού εμφανιστούν τα σημάδια γήρανσης και χαλάρωσης.

Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά, Δερματολόγο εξειδικευμένο στην Οξφόρδη, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) και Επιστημονικό Διευθυντή στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics (www.iqskinclinics.com)