5 πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε ένα φυσικό αντηλιακό

Τα ελληνικά, vegan και βιολογικά αντηλιακά που αξίζει να δοκιμάσετε.

Μπορεί τα αντηλιακά να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της skincare ρουτίνας όλο το χρόνο, ωστόσο τώρα που ο καιρός ζεσταίνει και οι ανάγκες της επιδερμίδας αλλάζουν είναι η κατάλληλη στιγμή για να βρεις τη φόρμουλα εκείνη, που θα σας συνοδεύσει στις καλοκαιρινές σου περιπέτειες. Τι πρέπει να προσέξετε όμως για να είσαι σίγουρη πως έχετε κάνει την καλύτερη επιλογή αντηλιακού;

1. Να έχει ψηλό δείκτη προστασίας

Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, προτιμήστε προϊόντα με SPF30 και πάνω και μην παραλείπετε την ανανέωση του αντηλιακού κάθε δύο ώρες.

2. Να προστατεύει τόσο από τις ακτίνες UVA, όσο και από τις ακτίνες UVB

Φαίνεται περίεργο, κι όμως είναι αληθινό: Δεν προστατεύουν όλα τα αντηλιακά και από τις ακτίνες UVA και από τις UVB. Ποια είναι όμως η διαφορά τους;

Οι ακτίνες UVA αποτελούν τον πιο ύπουλο εχθρό της επιδερμίδας, καθώς διαπερνούν τα σύννεφα, τα τζάμια των παραθύρων και την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να εισχωρούν πολύ βαθιά σε αυτή, προκαλώντας φωτογήρανση και καφέ κηλίδες. Οι UVB από την άλλη είναι εκείνες που ευθύνονται τόσο για την ηλιοκαμένη όψη της επιδερμίδας το καλοκαίρι, όσο και για τα ηλιακά εγκαύματα και τον καρκίνο του δέρματος.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, η επιδερμίδα απαιτεί προστασία και από τις δύο. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να εξετάζετε την ετικέτα του προϊόντος για να δείτε πως αναγράφεται πάνω η ένδειξη UVA + UVB.

Διαβάστε τη συνέχεια στο missbloom.gr