Καφέ κηλίδες μετά το καλοκαίρι; 3 αλλαγές που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε στη ρουτίνα σας

Τι ακριβώς πρέπει να προσέξετε για να απαλλαγείτε από τις καφέ κηλίδες.

Οι καφέ κηλίδες στην επιδερμίδα είναι ένα από τα πιο κοινά skincare issues που απασχολούν συνήθως γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και όσες νεότερες έχουν εκτεθεί στον ήλιο λίγο παραπάνω απ' όσο θα έπρεπε.

Αν, γυρνώντας από τις καλοκαιρινές σου διακοπές, διαπιστώνετε ότι έχετε "γεμίσει" με καφέ κηλίδες, ανήκετε σε μια πολύ μεγάλη μερίδα γυναικών που παρατηρούν αυτό το τόσο συχνό, πλέον, φαινόμενο στην επιδερμίδα τους.

Τι είναι οι καφέ κηλίδες στην επιδερμίδα και για ποιους λόγους εμφανίζονται;

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Καταρχάς, με τον όρο αυτό οι δερματολόγοι περιγράφουν καλοήθεις χρωματικές αλλοιώσεις της επιδερμίδας, ανοιχτόχρωμες ή σκούρες, που εμφανίζονται σταδιακά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και είναι συνήθως αποτέλεσμα φυσιολογικής ή πρόωρης γήρανσης του δέρματος, εξαιτίας της υπέρμετρης και χρόνιας έκθεσης στον ήλιο. Μπορούν επίσης να προκύψουν ύστερα από μια περίοδο φλεγμονής ή μια φάση ακμής, αλλά και σε περιπτώσεις που μια εγκυμονούσα αντιμετωπίζει θέματα μελάσματος (δηλαδή την κληρονομική προδιάθεση να αναπτύσσει σκουρόχρωμες κηλίδες στο δέρμα της, πράγμα αρκετά κοινό κατά τη διάρκεια της κύησης).

Διαβάστε τη συνέχεια στο missbloom.gr