Πώς να πετύχετε ένα πιο νεανικό βλέμμα με βλεφαροπλαστική

Σήμερα η εποχή ενδείκνυται περισσότερο από ποτέ για να προχωρήσει μια γυναίκα σε βλεφαροπλαστική.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η τηλεργασία έχει μπει για τα καλά στην επαγγελματική μας ζωή και πολλές γυναίκες –αλλά και άντρες– εκμεταλλεύονται την εργασία εξ αποστάσεως για να κάνουν κάποιες δημοφιλείς πλαστικές επεμβάσεις, όπως η βλεφαροπλαστική, που σε διαφορετικές συνθήκες θα απαιτούσαν από τους εργαζόμενους να λείψουν με άδεια από τη δουλειά τους προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για την ανάρρωση.

Οι νέες συνθήκες

Η δυνατότητα για εξ αποστάσεως εργασία προσφέρει σε όσους το επιθυμούν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε κάποια αισθητική επέμβαση χωρίς να στερηθούν πολύτιμες ημέρες άδειας. Μάλιστα, όπως δείχνουν τα στοιχεία, έχει όντως αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια η ζήτηση για κοσμητικές επεμβάσεις. Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνεται αξιοσημείωτη αύξηση στις επεμβάσεις βλεφαροπλαστικής.

Ακόμα όμως κι αν αφήσουμε στην άκρη την ευκολία στην ανάρρωση στο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί επιπλέον χρόνος άδειας από την εργασία, υπάρχει κι ένας ακόμη σημαντικός λόγος για την αύξηση αυτή: Η τηλεργασία και οι επαγγελματικές συναντήσεις μέσω διάφορων πλατφορμών, όπως το Zoom, το Teams, ή το Google Meet, αναδεικνύουν στην οθόνη προβλήματα όπως οι ρυτίδες γύρω και κάτω από τα μάτια ή τα "πεσμένα" βλέφαρα και ο χρήστης τους έρχεται συνεχώς σε επαφή με την εικόνα του και όσα θα ήθελε να αλλάξει σε αυτήν. Άλλωστε τα μάτια είναι το πρώτο χαρακτηριστικό που παρατηρούμε σε ένα πρόσωπο. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που, ανεξαρτήτως των συνθηκών, η βλεφαροπλαστική είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην πλαστική χειρουργική.

Το αποτέλεσμα

Μια συχνή ανησυχία όσων σκέφτονται να προχωρήσουν σε επέμβαση βλεφαροπλαστικής είναι το πώς θα φαίνεται το πρόσωπο νεότερο χωρίς να αλλοιωθεί ή να επηρεαστούν τα χαρακτηριστικά του. Οι νέες τεχνικές επιτρέπουν αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα. Ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί περιττό δέρμα και λίπος τόσο από το άνω βλέφαρο όσο και από το κάτω, αντιμετωπίζοντας οριστικά προβλήματα περίσσειας δέρματος και τις λεγόμενες "σακούλες". Το αποτέλεσμα είναι μια πιο ξεκούραστη και νεανική όψη, όχι μόνο για την επόμενη βιντεοκλήση, αλλά και για την υπόλοιπη ζωή των ασθενών, χωρίς να αλλάζει κάτι στην εκφραστικότητα και στα χαρακτηριστικά, που κάνουν κάθε πρόσωπο μοναδικό και ελκυστικό.


Ευχαριστούμε τον Ιωάννη Γ. Δαλιανούδη, MD, MSc, FEBOPRAS, DAFPRS Fellow (Koln, Germany-Tehran, Iran), πλαστικό, επανορθωτικό και αισθητικό χειρουργό, εξειδικευθέντα στην περιοφθάλμια χειρουργική, CEO & founder MD Clinics (mdclinics.gr).