Αντιοξειδωτική προστασία | Τι είναι και γιατί είναι τόσο σημαντική για την επιδερμίδα;

+ Τα καλύτερα αντιοξειδωτικά.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η κακή διατροφή, το άγχος, το κάπνισμα και οι περιβαλλοντικές συνθήκες επιβαρύνουν την επιδερμίδα, η οποία χρειάζεται ειδική φροντίδα για να προστατευτεί. Η λύση; Προϊόντα περιποίησης, που προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία, δεσμεύοντας ουσιαστικά την περίσσεια των ελεύθερων ριζών που βλάπτουν την υγεία της και θωρακίζοντάς την. 

Ποια είναι τα καλύτερα αντιοξειδωτικά;

Η βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α ανήκει στις λιποδιαλυτές βιταμίνες και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Συμβάλλει στην δημιουργία νέων κυττάρων, επουλώνοντας τυχόν πληγές και γενικά βοηθά στην διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος. Παράλληλα μειώνει τα σημάδια της φωτογήρανσης και είναι ο καλύτερος σύμμαχος έναντι της ακμής. Θεωρείται δε άκρως απαραίτητη για την υποστήριξη όλων των επιθηλιακών κυττάρων του δέρματος. Καλές διατροφικές πηγές βιταμίνης Α είναι όλα τα ζωικά τρόφιμα και τα γαλακτοκομικά, ο κρόκος του αβγού, το συκώτι καθώς και τα λαχανικά και τα φρούτα με έντονο πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα.

Η βιταμίνη C

Η βιταμίνη C ή αλλιώς ασκορβικό οξύ όπως ονομάζεται, αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά και δραστικά αντιοξειδωτικά που υπάρχουν. Η εφαρμογή της προσφέρει μια σειρά αντιγηραντικών, λευκαντικών και αναπλαστικών ιδιοτήτων, εξισορροπώντας ταυτόχρονα τον τόνο του δέρματος και ενδυναμώνοντας την αντιηλιακή προστασία ενάντια στην φωτογήρανση. Διεγείρει επίσης την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθά στην μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Καλές πηγές της βιταμίνης C είναι τα εσπεριδοειδή, τα πράσινα λαχανικά όπως το μπρόκολο, το σπανάκι, τα λαχανάκια Βρυξελλών και οι πιπεριές, το λάχανο, οι φράουλες και οι ντομάτες.

Η βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε ανήκει και αυτή στις λιποδιαλυτές βιταμίνες και ο ρόλος της είναι διπλός. Έχει άμεση αντιοξειδωτική δράση αφενός αλλά και έμμεση αφετέρου προστατεύοντας τις άλλες δυο βιταμίνες (Α και C) από την οξείδωση. Η ισχυρή της δράση θωρακίζει τις λιπιδικές μεμβράνες και τις πρωτεΐνες των δερματικών κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Ενυδατώνει επίσης το δέρμα αποτρέποντας την εξάτμιση νερού από τις κατώτερες στιβάδες και άρα την αφυδάτωση ενώ περιορίζει σημαντικά την φθορά της επιδερμίδας από την υπεριώδη ακτινοβολία. Το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα όσπρια, τα σπαράγγια και το αβγό θεωρούνται οι καλύτερες πηγές της βιταμίνες Ε.

Όλες τις παραπάνω βιταμίνες αποτελούν το βασικό συστατικό στη σειρά M COSMETICS, που θα βρείτε στα φαρμακεία και τα ηλεκτρονικά φαρμακεία. 

info
mcosmetics.gr