Νεανικό και έντονο βλέμμα ξανά με τη βοήθεια της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής δεν ανανεώνει απλώς την περιοχή των ματιών αλλά αφαιρεί χρόνια από ολόκληρο το πρόσωπο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τα μάτια μας είναι τα πρώτα που μαρτυρούν την ηλικία μας, και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού αφενός όλες οι εκφράσεις του προσώπου μας περνούν από εκεί και αφετέρου το δέρμα της περιοφθαλμικής περιοχής είναι εξαιρετικά λεπτό και ευαίσθητο, άρα και το πρώτο που εμφανίζει τα σημάδια του χρόνου που περνά. Το παραπάνω γεγονός καθιστά και αρκετά εύκολο να καταλάβουμε γιατί η βλεφαροπλαστική αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς επεμβάσεις, ενώ τα πολύ φυσικά αποτελέσματα της μεθόδου και η πολύ εύκολη αποθεραπεία της την κάνουν εξίσου αγαπητή σε άνδρες και γυναίκες. Οι στατιστικές δείχνουν πως η βλεφαροπλαστική αποτελεί συνήθως την πρώτη αισθητική επέμβαση προσώπου που επιλέγει να κάνει κανείς, καθώς ανανεώνει συνολικά το πρόσωπο και δεν ταλαιπωρεί με δύσκολη ανάρρωση και σημάδια.

Πώς γίνεται η βλεφαροπλαστική;

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε για τη βλεφαροπλαστική είναι πως μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία και αποτελεί χειρουργείο ημέρας, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει και σε περιβάλλον ιατρείου. Η επέμβαση αντιμετωπίζει οριστικά τη χαλάρωση στο άνω και κάτω βλέφαρο, τις σακούλες και το βαρύ και κουρασμένο βλέμμα. Υπάρχουν δύο βασικές τεχνικές, οι οποίες εφαρμόζονται μεμονωμένα ή συνδυαστικά. Η άνω βλεφαροπλαστική αντιμετωπίζει τη χαλάρωση του δέρματος και την περίσσεια λίπους, εφόσον υπάρχει, στο άνω βλέφαρο, μέσα από μία τομή που κρύβεται στη φυσική πτυχή του βλεφάρου και μπορεί παράλληλα να λύσει και προβλήματα όρασης που σχετίζονται με την εκτεταμένη χαλάρωση στο άνω βλέφαρο. Η κάτω βλεφαροπλαστική εξαλείφει τη χαλάρωση και τις σακούλες στο κάτω βλέφαρο μέσα από μία τομή εσωτερικά του βλεφάρου, εάν απαιτείται μόνο αφαίρεση ή ανακατανομή του λίπους στο κάτω βλέφαρο, ή στη γραμμή των βλεφαρίδων, εάν πρέπει ταυτόχρονα να αφαιρεθεί και χαλαρωμένο δέρμα.

Πότε μπορώ να επιστρέψω στην εργασία μου;

Εφόσον πραγματοποιηθεί μόνο βλεφαροπλαστική και δεν προχωρήσουμε σε συνδυασμό με ένα brow lift ή ένα mini lift, η επέμβαση χαρακτηρίζεται από πολύ σύντομη και ήπια αποθεραπεία. Δεν παρατηρείται πόνος ούτε ιδιαίτερη ενόχληση, ενώ η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι σχεδόν άμεση, ανάλογα πάντα με την καθημερινότητα του κάθε ατόμου. Σε γενικές γραμμές θα ήταν ασφαλές να πούμε πως κάποιος θα μπορούσε να επιστρέψει σε καθιστική εργασία γραφείου ακόμη και 3-4 ημέρες μετά το χειρουργείο, ενώ συστήνεται η χρήση μεγάλων γυαλιών ηλίου για την καλύτερη και ταχύτερη επούλωση των τομών, αλλά και για να καλυφθεί το όποιο οίδημα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως λίγες ημέρες αργότερα. Η επέμβαση δίνει πολύ φυσικά αποτελέσματα στα χέρια του έμπειρου στην εφαρμογή της πλαστικού χειρουργού.

Ευχαριστούμε τον Πέτρο Βλασταράκο, Πλαστικό Χειρουργό, www.facebook.com/artofpossible
www.instagram.com/petros_vlastarakos/