Στο Selfridges μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας άρωμα

Το Νοέμβριο, το Experimental Perfume Club "μπαίνει" στο Selfridges.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το Experimental Perfume Club στο ανατολικό Λονδίνο είναι μια μικρή "Χώρα των Θαυμάτων" για τις ανήσυχες- και δημιουργικές- μύτες, που αναζητούν bespoke αρωματικές εμπειρίες. Εκεί, η Emmanuelle Moeglin , διακεκριμένη αρωματοποιός και ιδρύτρια του EPC, καθοδηγεί με απολαυστικό και απλό τρόπο τους λάτρεις των αρωμάτων στη μαγική διαδικασία της δημιουργίας τους. Αντί να χάνονται ανάμεσα σε εκατοντάδες μπουκαλάκια με εσάνς, η Emmanuel δημιούργησε τη LAYERS Collection, μια συλλογή από 6 niche αρώματα με ένα twist, τα οποία μπορούν να φορεθούν μόνα τους ή σε συνδυασμούς που (σχεδόν) δεν έχουν τέλος! Δύο αρώματα "κορυφής”, δύο "καρδιάς” και δύο "βάσης”, ιντριγκάρουν τη μύτη και τη φαντασία και, με τη βοήθεια της Emmanuelle, μεταμορφώνονται σε μοναδικά αρώματα- κυριολεκτικά!

Στο Selfridges μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας άρωμα

Το Νοέμβριο, το Experimental Perfume Club "μπαίνει" στο Selfridges με ένα pop-up concept, το LAYERS Pop-Up Blending Lab: "Λατρεύουμε να προσφέρουμε μοναδικές οσφρητικές εμπειρίες στους καταναλωτές που όλο και περισσότερο θέλουν να ξέρουν τι υπάρχει μέσα στα προϊόντα που χρησιμοποιούν. Το LAYERS pop-up lab θα πάει την bespoke εμπειρία που ήδη προσφέρουμε, στο επόμενο επίπεδο με περισσότερες επιλογές από ποτέ, όπου οι πελάτες θα καθοδηγούνται να δημιουργήσουν το δικό τους, bespoke άρωμα. Είμαστε επίσης περήφανοι που στηρίζουμε την αειφορία με perfume refills- είμαστε ανάμεσα στα λίγα brands αρωμάτων που προσφέρουμε αυτή την φιλική προς το περιβάλλον υπηρεσία", εξηγεί η Emmanuelle Moeglin.

Beauty niche

Χρησιμοποιώντας προηγμένη digital τεχνολογία που σκιαγραφεί το αρωματικό "προφίλ" του ενδιαφερόμενου και με μια ομάδα από εξειδικευμένους Fragrance Curators, οι επισκέπτες του pop-up εργαστηρίου, θα πάρουν μια γεύση από το μέλλον της αρωματοποιίας και θα κάνουν τα πρώτα βήματά τους σε έναν κόσμο ατέλειωτων πιθανοτήτων, καθώς θα ανακαλύπτουν το ένα και μοναδικό, το ιδανικό για εκείνους άρωμα.

Με "πρώτη ύλη" τα έξι LAYERS Eau de Parfum, οι ειδικοί του EPC μπορούν να δημιουργήσουν πάνω από 50.000 μοναδικά, bespoke αρώματα. Για να βοηθήσουν τον πελάτη να μη χαθεί σε έναν ωκεανό επιλογών, το LAYERS app βασίζεται σε έναν ειδικό αλγόριθμο που αποτυπώνει τις προτιμήσεις του, ώστε στη συνέχεια να προτείνει 3 πιθανά blends που ταιριάζουν στο προφίλ του. Ο πελάτης μπορεί είτε να προτιμήσει μία από αυτές τις προτάσεις ή να εξατομικεύσει ακόμα περισσότερο το άρωμά του, με τη βοήθεια του ειδικού Curator. Αφού καταλήξει στο "κοκτέιλ" που θέλει, ο Fragrance Curator θα το ετοιμάσει μπροστά του και, μάλιστα, ο πελάτης μπορεί να του δώσει το όνομα που θέλει, το οποίο τυπώνεται σε personalized ετικέτα για το μπουκάλι των 50ml.

Beauty niche

Ως eco-conscious brand, το Experimental Perfume Club θα παρέχει- για πρώτη φορά στην πορεία του- και υπηρεσία refill στο pop-up lab στο Selfridges, όπου οι πελάτες μπορούν να επιστρέψουν στην... αρωματική πηγή με το άδειο μπουκαλάκι του αγαπημένου τους αρώματος για να το ξαναγεμίσουν, περιορίζοντας έτσι το ενεργειακό τους αποτύπωμα ενώ παράλληλα κερδίζουν μια σημαντική έκπτωση.

Η Ιλιάδα Κλάγκου είναι beauty editor και δημιουργός του www.kisslaurenne.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ