Τα καλύτερα σνακ για την παραλία

Plus: Το μεγαλύτερο διατροφικό λάθος που κάνουμε στις διακοπές.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αν περνάτε αρκετές ώρες στη θάλασσα, η έξυπνη επιλογή των σνακ για την παραλία θα σε βοηθήσει να νιώθετε χορτάτη, να έχετε ενέργεια και να παραμείνετε fit σε όλη τη διάρκεια των διακοπών αλλά και αφού επιστρέψετε στην πόλη. Ιδανικές επιλογές είναι τα φρούτα, οι ανάλατοι ξηροί καρποί και τα τραγανά λαχανικά που θα σε δροσίσουν, θα σε ενυδατώσουν και θα αυξήσουν τις φυτικές ίνες που προσλαμβάνετε μέσα στην ημέρα.

Εάν, πάλι, συνηθίζετε να μένετε όλη τη μέρα στην παραλία, θα χρειαστείτε ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα που δεν θα σας βαρύνει, αλλά θα σας δώσει ενέργεια και θα σας χορτάσει μέχρι την ώρα του κυρίως γεύματος.

Για ένα διατροφικά σωστό σνακ για την παραλία προτιμήστε

- Ένα μικρό σάντουιτς με αραβική πίτα (γαλοπούλα-τυρί-ντομάτα-μαρούλι) ή ένα σάντουιτς με μπαγκέτα (αν αφαιρέσετε το μισό ψωμί θα μειώσετε κατά πολύ τις θερμίδες)

- Βραστό αβγό και μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης.

- Σαλάτα –ένας ντάκος είναι ένα πλήρες γεύμα που σας χορταίνει χωρίς να σας βαραίνει.

- Ένα κομμάτι πίτα –ειδικά αν είναι τοπική σπεσιαλιτέ όπως π.χ. οι στριφτές πίτες των νησιών ή φτιαγμένη από ντόπια χόρτα και τυριά.

Το μεγαλύτερο διατροφικό λάθος των διακοπών

Πρόκειται για τη γνωστή στις περισσότερες τακτική "θα μείνω όλη τη μέρα νηστική για να φάω μόνο μία φορά". Τα πέντε γεύματα που συστήνουν οι ειδικοί είναι απαραίτητα και στις διακοπές, απλά λόγω ζέστης και θάλασσας, τα ενδιάμεσα θα πρέπει να είναι μικρά κι ελαφριά –φρούτα, λαχανικά ή ένα μικρό γιαούρτι είναι ιδανικές επιλογές. Αντίθετα, όταν μένετε όλη τη μέρα σχεδόν νηστική, με σκοπό να φάτε χωρίς τύψεις το βράδυ, αυτό που καταφέρνετε είναι μεγάλες διακυμάνσεις στο σάκχαρο στο αίμα σας –κάτι που ταλαιπωρεί τον οργανισμό σας και ευθύνεται για λιγούρες που δεν μπορείτε να καταπολεμήσετε– και υπερκατανάλωση θερμίδων σε ένα μόνο γεύμα. Είναι αποδεδειγμένα η πιο λάθος τακτική.

Πηγή: Madamefigaro.gr