Η στάση του κορακιού | Η άσκηση yoga που δυναμώνει ολόκληρο το σώμα

Πώς θα την κάνετε και πού θα σας βοηθήσει.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το κοράκι (bakasana) κάνει διάταση στα ισχία, τον ιερονωτιαίο μυ και τους προσαγωγούς. Βελτιώνει τη δύναμη των ώμων, των τρικεφάλων, των πήχεων, των καρπών, του κορμού και των δικεφάλων των ποδιών.

Τι κερδίζετε;

Η καλύτερη σταθεροποίηση των ώμων θα σας βοηθήσει να σηκώνετε περισσότερο βάρος στις ασκήσεις του κορμού, χωρίς να θέτετε σε κίνδυνο τους ώμους σου στις ασκήσεις με το βάρος του σώματος όπως οι βυθίσεις. Η αυξημένη δύναμη στους καρπούς και τους πήχεις θα βοηθήσει τη λαβή σας στα μεγαλύτερα βάρη.

Ηοw to:

Σταθείτε με τα πέλματα ανοιχτά στο φάρδος των ισχίων.

Χαμηλώστε πολύ τα ισχία σας σαν να κάνετε πολύ βαθύ κάθισμα και τοποθετήστε τις παλάμες (με τα δάχτυλα ανοιχτά) στο πάτωμα, στο άνοιγμα των ώμων σας.

Κυρτώστε ελαφρά προς τα έξω τα δάχτυλα των ποδιών σας.

Ξεκολλήστε τις φτέρνες από το πάτωμα και πιέστε τα γόνατά σας κόντρα στους τρικεφάλους, κρατώντας ταυτόχρονα το στήθος όσο γίνεται πιο έξω και ανοιχτό.

Βεβαιωθείτε ότι οι ώμοι σας παραμένουν όρθιοι και στητοί – ταβήξτε τους πίσω και κάτω και ενώστε τις ωμοπλάτες.

Μεταφέρετε το βάρος σας προς τα εμπρός και τραβήξτε ψηλά τα "καθιστικά" κόκαλα της λεκάνης.

Συγκεντρωθείτε να πιέζετε μέσα από τις κλειδώσεις του αντίχειρα και του δείκτη για να δυναμώσετε τους καρπούς σας.

Λυγίστε ελαφρά τους αγκώνες και ακουμπήστε τα γόνατα όσο μπορείτε πιο ψηλά στους τρικεφάλους σας.

Ξεκολλήστε από το έδαφος το ένα πέλμα και μετά το άλλο, μεταφέροντας το βάρος σου ακόμη πιο μπροστά προς τα χέρια, τραβώντας παράλληλα τους κοιλιακούς προς τα πάνω και μέσα.

Όταν θα έχουν ξεκολλήσει και τα δύο πέλματα από το έδαφος, προσπαθήστε να ενώσετε τα μεγάλα δάχτυλα μεταξύ τους και φέρτε τις φτέρνες όσο πιο κοντά στους γλουτούς σας μπορείτε.

Πώς θα κάνετε τη στάση του κορακιού;

Πηγή: Shape.gr