Μύθοι και αλήθειες γύρω από την yoga

"Η γιόγκα είναι μόνο για νέους ανθρώπους": Τι απαντάει ο ειδικός στην yoga Rupal Sidh;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Είναι ευρέως διαδεδομένο πως η yoga παρέχει εξαιρετικά πολλά οφέλη τόσο στην σωματική, όσο και στην πνευματική υγεία. Πολλοί ειδικοί συνιστούν την yoga ως μορφή άσκησης για την ενδυνάμωση του σώματος αλλά και για την ηρεμία του πνεύματος. Ωστόσο, για να αποδειχθεί αποτελεσματική θα πρέπει να γίνεται απόλυτα κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει, μέσα από βασικές τεχνικές και γνωρίσματα.

Η yoga, λόγω της φύσης της, αντιμετωπίζεται ορισμένες φορές με λανθασμένες αντιλήψεις, δημιουργώντας γύρω της έναν πέπλο παρερμηνειών σχετικά με το ποιοι μπορούν να επωφεληθούν από αυτή αλλά και πως μπορεί κανείς να την μάθει. Ο Rupal Sidh, ο οποίος είναι γνωστός εκπαιδευτής yoga των celebrities, αποφάσισε να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την yoga, απορρίπτοντας εικασίες και παραθέτοντας γεγονότα. Ο Sidh, λοιπόν, αναφέρει:

Μύθος:

Η yoga είναι μόνο Ασάνα και στάσεις yoga.

Αλήθεια:

Η yoga είναι τρόπος ζωής. Το Ασάνα είναι απλώς ένα μικρό χαρακτηριστικό του.

Μύθος:

Η yoga είναι αυτοδίδακτη. Μπορεί να διδαχθεί από οποιονδήποτε.

Αλήθεια:

Η yoga μπορεί να διδαχθεί από έναν γκουρού, από επαγγελματικά μαθήματα ή/και διαβάζοντας συγκεκριμένες βιβλιογραφίες. Οποιοσδήποτε μπορεί να διδαχθεί Ασάνα υπό την καθοδήγηση εκπαιδευμένων δασκάλων yoga.

Μύθος:

Πρέπει να είσαι ευέλικτος για να ασχοληθείς με τη yoga.

Αλήθεια:

Η yoga, ως τρόπος ζωής, μπορεί να κάνει κάποιον ευέλικτο, όχι μόνο σωματικά, αλλά επίσης ψυχικά και συναισθηματικά.

Μύθος:

Η yoga απευθύνεται μόνο σε συγκεκριμένα άτομα (που έχουν προηγούμενη εμπειρία) ή σε νέους ανθρώπους.

Αλήθεια:

Η yoga είναι ανοιχτή για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας για την απόκτηση του "Pramana" ή της σωστής γνώσης.

Πηγή: Shape.gr